PEC(Pulse Eddy Current)-inspectie maakt gebruik van elektromagnetische pulsen om door tankwanden heen te dringen en verborgen corrosie, scheuren en andere defecten bloot te leggen - en dat alles zonder uitgebreide voorbereidingen te treffen.
Pulsed Eddy Current (PEC) is een elektromagnetische inspectietechniek die wordt gebruikt om wandverlies te detecteren op ferromagnetische structuren zoals koolstofstaal en gietijzer. Het levert een relatieve volumemeting die wordt omgezet in een gemiddelde diktemeting op basis van het kalibratiegebied.
Om PEC op te wekken en vast te leggen, wordt eerst een magnetisch veld gecreëerd door een elektrische stroom in de spoelen van de sonde. Het veld dringt door de bekleding en niet-geleidende isolatie (beton, silicaat, isolatie met weerbestendige mantel of zeegras) en stabiliseert zich in de dikte van de component. Daarna wordt de emissie onderbroken. Deze abrupte verandering induceert wervelstromen die worden opgevangen door de sonde. Het instrument meet de vervalsnelheid en vertaalt het elektromagnetische signaal in een gemiddelde diktemeting over het oppervlak van de sonde.
Pulse Eddy Current inspectie is een van de meest veelzijdige NDO-technieken op de markt. Het kan de resterende dikte van een component meten met een oplading van elke niet-ferromagnetische vorm:
Wanneer er een zwakke plek (zoals corrosie of een scheur) in het materiaal zit, beïnvloedt dit de stroming en dus het magnetische veld dat door de sonde wordt gedetecteerd. Het instrument interpreteert deze veranderingen om de zwakke plek te identificeren en de grootte ervan te bepalen. Als een zwakke plek echter kleiner is dan het gebied dat het magnetische veld van de sonde effectief bestrijkt (het gemiddelde gebied), is het signaal dat de sonde ontvangt een combinatie van de respons van de zwakke plek en de respons van het omringende, gezonde materiaal binnen dat gemiddelde gebied. De indicatie van de ernst van de zwakke plek (bijvoorbeeld de mate van wandverlies door corrosie of de diepte van een scheur) wordt hierdoor onderschat
Randeffect nabij metalen oppervlakken
Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11