Zomerfestivals: Muziek en plezier, maar veiligheid voorop!

De zonnige festivalzomer staat voor de deur, en dus barst het land straks weer van de muziekfestivals. VMaar om zorgeloos te kunnen genieten van alle muzikale hoogtepunten, is veiligheid essentieel.

Bij de opbouw van festivalterreinen en podia, waar vaak tenten in diverse formaten worden opgetrokken, is veiligheid cruciaal. Fouten bij de montage van verbindingselementen of grondankers kunnen bijvoorbeeld ernstige stabiliteitsrisico's met zich meebrengen. Ook de ondergrond en weersomstandigheden spelen een belangrijke rol in de veiligheid van festivalinfrastructuur.

Verantwoord genieten

Om te zorgen voor een veilige en onvergetelijke festivalzomer, is het van belang dat alle betrokkenen, van organisatoren tot leveranciers en bezoekers, hun verantwoordelijkheid nemen. De juiste procedures volgen, materialen op een correcte manier gebruiken en alert zijn voor potentiële risico's zijn essentiële stappen om ongevallen te voorkomen.

Door samen te werken en veiligheid voorop te stellen, kunnen we ervoor zorgen dat de komende festivalzomer een ware beleving wordt, zonder zorgen of onnodige incidenten.

Vinçotte neemt een deel van je organisatiestress van je schouders met drie types van kwaliteitsvolle veiligheidsnazichten:

  • Type A voor grote evenementen met verschillende grote tenten en/of complexe structuren, neemt u contact met Gebouwen - Design Review
  • Type B voor kleine evenementen met 1 of meerdere pagode, kader- of circustenten, neemt u contact met Gebouwen - VeiligWonen
  • Type C voor evenementen met 1 of meerdere tenten, niet van het type pagode, kader- of circustent, neemt u contact met Gebouwen - Design Review

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Belangrijk: Trekproeven op grondankers (niet van toepassing op ballastblokken)

De kwaliteit van de verankering aan de grond is doorslaggevend voor de stabiliteit van tijdelijke structuren. Gezien de grondankers relatief ondiep in de grond worden gedreven (ca. 1 m), is de weerstand van grondankers sterk variabel van locatie tot locatie.

Wij raden u ten stelligste aan om ook de verankering te testen en af te toetsen aan art. 8.2 van NBN-EN 13782. U kan deze trekproef samen bestellen met de controle van de correcte opbouw & stabiliteit. Voor deze test moeten 3 extra bereikbare verankeringen geplaatst worden per tent en moet er een toestel dat de nodige trekkracht kan genereren (zoals een heftruck of vrachtwagenkraan) voorzien zijn door u. Wij zorgen voor een dynamometer (toestel om de trekkracht te meten).

Waarom Vinçotte uw partner is voor veilige tenten:

Het opzetten van een tent is meer dan alleen het opspannen van doek en stokken. Het brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee om te zorgen voor de veiligheid van uzelf, uw medewerkers en uw gasten. Laat u daarom begeleiden door Vinçotte, uw onafhankelijke expert met meer dan 150 jaar ervaring in het keuren van tenten en andere structuren.

Meer dan alleen tentkeuring:

Vinçotte biedt u de meest complete service voor veilige tenten. Naast de keuring van uw tent, kunt u bij ons ook terecht voor andere keuringen en inspecties, zoals de keuring van aardgasopslag of elektrische installaties. Zo kunt u alles in één keer regelen, wat u tijd en geld bespaart.

Eenvoudig en flexibel:

We streven naar maximale eenvoud en flexibiliteit. Dankzij onze gebruiksvriendelijke bestelprocedure kunt u snel een offerte aanvragen en uw tentkeuring inplannen. Onze ervaren inspecteurs komen vervolgens bij u op locatie om uw tent grondig te inspecteren.

Kies voor zekerheid met Vinçotte:

Met Vinçotte als partner kunt u erop vertrouwen dat uw tent voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen. Zo kunt u met een gerust hart uw evenement organiseren en genieten van een zorgeloze zomer.