Vinçotte gebruikt Magnetic Rope Testing voor grensverleggende kabel-inspecties

Van torenhoge kranen die zware lasten hijsen tot kabelbanen die passagiers door adembenemende landschappen vervoeren, kabels spelen een cruciale rol in tal van industrieën. Versleten en beschadigde kabels vormen echter een aanzienlijk veiligheidsrisico, met mogelijk catastrofale gevolgen.

Visuele inspectie is niet langer genoeg

Visuele inspecties zijn belangrijk, maar ze missen vaak cruciale interne slijtage. Dit kan leiden tot onverwachte defecten, met alle gevolgen vandien voor mens en productie.

De oplossing: Magnetic Rope Testing (MRT)

MRT is een innovatieve, niet-destructieve onderzoekstechniek (NDO) die gebruikmaakt van magnetisme om interne en externe gebreken in kabels op te sporen. De MRT-techniek magnetiseert de kabel volledig, waardoor een uniform magnetisch veld ontstaat.

MRT is een innovatieve en betrouwbare methode voor kabelinspectie die de veiligheid en efficiëntie van uw kabels verhoogt.

Je vindt meer info over onze MRT inspecties op onze nieuwe service pagina, inclusief onze recente case study over de inspectie van de "Brabo" ponton kraan in de haven van Antwerpen.