02 augustus Oplossingen

Uw thuis, uw plek om tot rust te komen. 

Uw woning is vaak een plek om tot rust te komen, weg van de dagdagelijkse drukte. De absolute rust vinden, lukt natuurlijk alleen als u ook de geluiden van de buren, de omgeving, … amper hoort. Het gespecialiseerde geluidsteam van Vinçotte zorgt voor een optimale bouwakoestiek zodat u of uw huurders op beide oren kunnen slapen.

Lawaai heeft een erg grote impact op het leefcomfort in woonruimtes en slaapruimtes. Met zijn zorgvuldig uitgevoerde testen is Vinçotte hiervoor uw klankbord. Vinçotte beschikt namelijk over één van de grootste teams van België voor het uitvoeren van metingen en studies van de bouwakoestiek. Dat team meet de verschillende aspecten van bouwakoestiek met behulp van de meest geavanceerde meetinstrumenten en kan dankzij specifieke software advies geven om problemen te voorkomen.

Zo meten we de isolatie tegen luchtgeluid van wanden, vloeren en gevels (bv. hoorbare stemmen en muziek in een aangrenzende kamer) en de isolatie tegen contactgeluid. Dat is het geluid van bijvoorbeeld de voetstappen van uw bovenbuur of schuivend meubilair in een bovenliggende ruimte. Verder meten wij ook het installatielawaai en de nagalmtijd.

Aan een goede bouwakoestiek wordt vaak minder aandacht besteed dan aan energieprestaties van een woning. Nochtans biedt een goede akoestiek ook vele voordelen voor promotoren, eigenaars, ontwikkelaars en verhuurders. Een akoestisch certificaat is het bewijs van een goed comfort en dus een perfect verkoopsargument. Bovendien kunnen storende geluiden zorgen voor een groter verloop aan huurders of zelfs voor schadeclaims en waardevermindering van het gebouw.

Het multidisciplinair team van Vinçotte heeft de mensen, de ervaring en de technische capaciteiten in huis om u doorheen het hele bouwproces, van ontwerp tot oplevering, te informeren over mogelijke problemen. Hoe vroeger in het bouwproces u akoestisch advies inwint op basis van het ontwerp of a.d.h.v. tussentijdse testen, hoe meer toekomstige kosten u kan vermijden. Dat klinkt toch als muziek in de oren, niet?

Meer weten?

Ontdek hier hoe wij u kunnen helpen bij het reduceren van storend geluid

Bouwakoestiek service