06 februari Oplossingen , Sectoren

Samenwerking Sigma en Vinçotte

Sigma en Vinçotte werken nauw samen rond SigmaCert, het veiligheidslabel dat helpt voldoen aan de machinerichtlijn. Vinçotte neemt de certificering van de deelnemende leden van Sigma op zich.

Sigma - de federatie van de invoerders en de algemeen vertegenwoordigers van materieel voor openbare en private Werken, voor burgerlijke bouwkunde, bouw en goederenbehandeling - voert al sinds 2011 een aktief beleid rond veiligheid.

Voor het veiligheidslabel SigmaCert dat helpt voldoen aan de machinerichtlijn werken Sigma en Vinçotte als onafhankelijk toezichtshouder, nauw samen. Onder andere heftrucks, batterijen, graafmachines en betonpompen vallen onder deze richtlijn en dienen dus over een officieel keuringsrapport te beschikken.

Werkgevers zijn zich niet altijd bewust van een verplichting om te keuren. Nochtans staat in de Codex, Titel VI (arbeidsmiddelen), Hoofdstuk 1 (alg.bepalingen), Artikel 11 zeer duidelijk: “De werkgever ziet er op toe dat arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan invloeden die leiden tot verslechteringen welke aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties, worden onderworpen aan periodieke controles en, in voorkomend geval, aan periodieke proeven”.

Vinçotte neemt de certificering van de deelnemende leden van Sigma op zich. Logistics TV maakte er een uitzending over die je hier opnieuw kan bekijken. Een veilig en efficiënt machinepark dankzij SigmaCert!

Heb je graag meer informatie over de veiligheid van machines? Volg dan deze link.

Certificatie van managementsystemen en third party inspecties

De experten van Vinçotte zijn gespecialiseerd in sectorgebonden bedrijfsprocessen en activiteiten. De ervaring en deskundige kennis die we tijdens onze audits aan de dag leggen, garanderen een resultaat met toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Bij Vinçotte kan je ook terecht voor third party inspecties en certificaties in ruime domeinen zoals veiligheid (verkeers-, brand- en explosieveiligheid), kwaliteit, milieu, energie en kritische installaties.

Ontdek deze services >

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven