Een autocontrolesysteem is een sectoraal opgesteld document dat is bestemd voor operatoren binnen een bepaalde sector. Een autocontrolesysteem is goedgekeurd door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid en bevat aanwijzingen om te voldoen aan wettelijk opgelegde eisen rond hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole. De sectorgids G-026 legt procedures en registraties op om de voedselveiligheid in brood- en banketbakkerijen te waarborgen.
Vinçotte is erkend om uw activiteiten te evalueren en te certificeren in het kader van dit autocontrolesysteem. In geval van problemen adviseren wij u ook over maatregelen die u kunt nemen om deze te verhelpen.
Als certificatie-instelling die erkend is door het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) voert Vinçotte Agrifood inspecties uit in de distributiesector. Wij leveren inspectiecertificaten voor autocontrole af, net als de gekende smiley. Dat is een zelfklever voor handelszaken die hun producten leveren aan de eindverbruiker.
Afhankelijk van uw activiteiten en bijkomende verwerkingsateliers (slagerij, bakkerij, horeca) evalueren onze bevoegde inspecteurs uw systeem, werkwijzen, infrastructuur en apparatuur.
Na afloop van onze audit:
(**) = onder accreditatie BELAC 016-INSP, 016-PROD, 016-QMS
Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11