U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Avicar certificaten voor koetswerkbedrijven

Geïnteresseerd in het verkrijgen van het statuut ‘erkend hersteller’ bij uw verzekeringsmaatschappijen? Dit kan door het behalen van het AVICAR certificaat. Autoschadebedrijven die onder conventie aangesloten zijn bij de verzekerings- maatschappijen moeten een audit laten uitvoeren om te controleren op bepaalde vereisten. Hierbij helpen de experten van Vinçotte u graag.

In het kader van de audit wordt door onze experten op een objectieve wijze nagegaan of uw koetswerkbedrijf beantwoordt aan de vastgestelde criteria die zowel administratieve als uitrustingsvereisten omvatten. Zodra uw bedrijf aan alle vereisten voldoet, wordt uw AVICAR– certificaat toegekend voor een periode van één jaar. Drie maanden voordat het certificaat vervalt, ontvangt uw bedrijf een voorstel om dit te vernieuwen.

Wanneer u samenwerkt met Vinçotte garanderen wij u de volledige neutraliteit in de audit procedure, dankzij onze totaal onafhankelijke status.

Het AVICAR certificaat biedt u de mogelijkheid om op basis van minimum criteria te werken als erkend hersteller met de door u gekozen verzekeringsmaatschappijen. U mag tijdens de volledige geldigheidsduur uw certificaat afficheren en het auditverslag openbaar maken. Verder is het AVICAR systeem gebaseerd op een eenvoudig en transparant algemeen reglement dat voor elk onderdeel van de certificatieprocedure een duidelijke omschrijving geeft.

Wetgeving

De audit procedure en de eraan gekoppelde vereisten bestaan uit enerzijds administratieve en kwaliteitscriteria en anderzijds criteria op basis van wettelijke verplichtingen voor uw bedrijf. Op deze wijze verschaft het AVICAR certificaat ook een meerwaarde voor de bewustwording omtrent enkele belangrijke verplichtingen voortkomend uit de milieu- en veiligheidsreglementering.

Normen en standaarden

De audit procedure is gebaseerd op de AVICAR controlelijst, die rekening houdt met de eisen die door de verzekeringsmaatschappijen worden gesteld. Op deze manier sluit elk koetswerkbedrijf met een AVICAR certificaat aan bij het service- beleid van de verzekeringsmaatschappijen en wordt het door hen erkend als betrouwbaar en kwaliteitsvol.

De audit wordt uitgevoerd volgens de procedure omschreven in het algemeen reglement en vereist geen diepgaande kwaliteitsprogramma’s, uitgebreide organisatorische structuur of ingewikkelde installaties. Concreet betekent dit dat ook kleine kwaliteitsbedrijven een AVICAR certificaat kunnen verwerven zonder zware investeringen. Grote infrastructuren, die door een kwaliteitsvol systeem worden ondersteund, beantwoorden in principe zonder problemen aan het AVICAR systeem.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.