U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Vendor inspection shop services

Exploitanten, hun contractanten en studiebureaus bestellen allerlei uitrustingen over de hele wereld. Het kan om uitrustingen gaan die op zich staan, of om een reeks uitrustingen die deel uitmaken van een installatie of een complex project. Onze experten bieden u inspectiediensten aan zodat u verzekerd bent dat de uitrustingen die u heeft besteld voldoen aan de technische en administratieve voorschriften.

Vinçotte biedt inspectiediensten aan op uw verzoek. Uw belangrijkste eis is dat moet worden verzekerd dat de uitrustingen die u heeft besteld voldoen aan de technische en administratieve voorschriften van uw bestellingen. Die voorschriften kunnen naargelang het geval al dan niet reglementair bepaald zijn.

Dit omvat een ruime waaier producten :

 • ketels
 • warmtewisselaars
 • reactoren
 • kolommen
 • afsluiters
 • platen, buizen, vormstukken, etc.
 • pompen
 • compressoren
 • elektrische motoren
 • etc.

Alle diensten van Vinçotte kunnen daaraan meewerken, apart of in synergie.

Gezien de mondialisering van de aankopen moeten deze diensten in heel wat verschillende landen worden verleend. We beschikken daarvoor over een netwerk van buitenlandse kantoren en op de juiste plaats gevestigde inspecteurs. Naast het technisch aspect verzorgen we ook de coördinatie van de inspectieactiviteiten met alle betrokken partijen, tot de dienst volledig verleend is.

Ons personeel is opgeleid en gekwalificeerd in verschillende industriële sectoren waar de reglementeringen en normen gelden, om de waarde van de geleverde inspectiedienst te waarborgen.

Afhankelijk van de eisen wordt een gedetailleerd verslag, een attest of een eindcertificaat afgegeven om de overeenstemming van het product met de vereiste bepalingen te bevestigen.

Onze dienst biedt u:

 • Een gedetailleerd verslag of het product aan de vereiste criteria voldoet, bij het ontwerp, de fabricage, de beproevingen en in de eindtoestand. Hierbij worden ook de afwijkingen van de voorschriften die geïdentificeerd en gecontroleerd worden vermeld.
 • Een technische bijstand door Vinçotte, dankzij zijn vele specialisten in de verschillende sectoren.

Normen en standaarden

Afhankelijk van het land van bestemming, de aard van het product en de bijzondere eisen van de klanten moeten reglementeringen (PED, etc.), normen (ASME, API, EN, ISO, NF, …) en diverse specificaties worden nageleefd. Vinçotte heeft als taak ervoor te zorgen dat daaraan wordt voldaan, op een onafhankelijke, bekwame en transparante manier.

De uitbaters, hun contractanten, de studiebureaus en de leveranciers zijn potentiële klanten voor deze dienst. Er wordt gewerkt met een kadercontract of een specifiek contract bij elke bestelling, naargelang het geval. Een langdurige relatie met de klanten is een garantie voor de continue verbetering van de diensten op basis van een proactieve benadering.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.