U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Veiligheidscoördinatie en technisch advies voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Bij het opzet en de uitvoering van een bouwproject moet er verplicht een veiligheidscoördinator ingeschakeld worden. Vinçotte zorgt graag voor de preventie en veiligheid van uw bouw- en werkplaatsen, van idee tot ontwerp.

De wetgeving voor tijdelijke en mobiele bouwplaatsen heeft betrekking op de werken bij verschillende type projecten: bestaande gebouwen, toekomstige gebouwen, werven, wegenwerken, enz.

Ontwerpfase

Beginnend bij het eerste denkwerk ligt het, volgens het KB, vast dat er een veiligheidscoördinator aangesteld moet worden die meedenkt gedurende het hele ontwerpproces om arbeidsongevallen te voorkomen. Allereerst stelt onze coördinator een veiligheidsplan op. Dit is een document dat mee evolueert naarmate men vordert in het ontwerpproces en heeft betrekking op de veiligheid van alle personen die meewerken en van derden.

Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoering blijft de veiligheidscoördinator meestal dezelfde persoon. Deze volgt het geheel van activiteiten op en coördineert alle veiligheidsaspecten voor simultane of achtereenvolgende activiteiten. Zo heeft iedere aannemer bijvoorbeeld eigen preventie- en veiligheidsadviseurs. Deze staan onder de bevoegdheid van de veiligheidscoördinator die overzicht heeft over alle verschillende activiteiten. Hij werkt volgens een volledig neutraal mandaat en heeft alleen een contractuele binding met de bouwheer.

Onze coördinatoren hebben een specifieke opleiding genoten en zijn bovendien allemaal experts van niveau A. Zij geven u graag veiligheids- en technisch advies en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Een bijkomend voordeel van samenwerken met Vinçotte is de uitgebreide knowhow binnen ons bedrijf. Heeft u een andere controle of advies nodig? Dan kan u zeer snel beroep doen op onze experten uit andere disciplines.

Met deze dienst voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en garandeert u het welzijn van uw medewerkers en derden.

Op basis van elke werfcontrole, vergadering, gesprek, etc. wordt er een verslag opgemaakt waardoor u er ook voor zorgt dat de mensen goed geïnformeerd worden over wat er fout verloopt, goed verloopt en nog fout zou kunnen lopen.

Wetgeving

KB 2001/01/25 tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Deze dienst is bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij de bouw/renovatie:

  • openbare diensten
  • bouwbedrijven
  • architecten
  • vastgoedontwikkelaars
  • ontwikkelaars
  • projectmanagers
  • eigenaars
  • enz.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.