U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Technical, Environmental, Health en Safety due diligence

Bent u met uw bedrijf bezig met een fusie of overname? Dan moet niet alleen het financiële plaatje kloppen, ook op het vlak van techniek, milieu, gezondheid en veiligheid wilt u de nodige garanties.

Vinçotte analyseert en rapporteert alle factoren die voor u van belang zijn. Zo detecteren we alle onzekerheden en kunt u met een gerust hart uw plannen uitrollen.

Meer over technical, environmental, health en safety due diligence:

Zit u in een onderhandelingsproces? Dan kan Vinçotte voor u een due diligence-onderzoek uitvoeren. Wij auditeren nauwgezet het targetbedrijf en brengen alle risico's in kaart. Daarvoor beschikken we over een brede waaier aan diensten die we zowel in een nationale als in een internationale context snel en discreet kunnen inzetten.

Volgende domeinen worden tijdens een due diligence door Vinçotte geauditeerd:

  • Health & Safety: hierbij evalueren we of er voor de arbeidsplaats zelf aan de wetgeving die hierop van toepassing is, werd voldaan.
  • Technical: we bekijken de staat van het gebouw, de technische installaties, het terrein,... en brengen de mogelijke risico's in kaart.
  • Environmental: onze milieudeskundigen nemen de risicovolle parameters onder de loep.

Voorts kunt u gedurende het hele proces rekenen op onze merger & acquisition-consultant. Die zal zich omringen met de juiste specialisten en samen met hen het onderzoek in een goed onderbouwd rapport gieten.

Voordelen technical, environmental, health en safety due diligence

Als onafhankelijke specialist bieden wij u een 'vendor due diligence'. Hiermee staat u sterker in uw schoenen aan de onderhandelingstafel.

Normen en wetgeving

Voor alle diensten wordt gewerkt volgens de bepalingen van Europese pertinente verordeningen zoals CLP&REACH en richtlijnen zoals Seveso, federale welzijnswetgeving ARAB & CODEX en gewestelijke milieuwetgeving Vlarem I en II, het bodemsaneringsdecreet en uitvoeringsbesluiten, het afvalstoffendecreet en uitvoeringsbesluiten en alle andere geldende milieureglementering.

Toepassing technical, environmental, health en safety due diligence

De verkoper van een bedrijf heeft alle baat bij een vendor due diligence. Wanneer hij zelf het transactieproces opstart, kan hij de risico's immers tijdig en proactief beheersen.

Anderzijds is een klassieke due diligence ook van belang voor eender welk bedrijf, van KMO tot multinational, dat een ander bedrijf wil overnemen.

Onze ervaring en onze uitgebreide sectorale kennis maken van ons de ideale partner om uw overname mee voor te bereiden.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons