U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Ingebruikname - commissioning van technische installaties (BREEAM)

Voordat u een nieuwe installatie in gebruik neemt, moet gecontroleerd worden of deze veilig en conform de wettelijke vereisten functioneert. Bovendien heeft u vaak ook een keuringsverslag nodig om aan uw verzekeringsmaatschappij te kunnen voorleggen.

In welke sector u ook werkt, Vinçotte heeft de expertise in huis om ook uw installatie aan een keuring te onderwerpen. Bovendien zijn wij gemandateerd om u bij een positieve evaluatie ook van de nodige wettelijke documenten te voorzien.

Meer over commissioning van technische installaties:

U kunt Vinçotte niet alleen consulteren voor de keuring van uw technische installatie, wij begeleiden u ook doorheen het hele bouwproces. Dat proces verloopt in drie fases.

Tijdens de ontwerpfase van uw project bekijkt Vinçotte uw aanbestedingsdossier. We gaan na of er in de plannen en de lastenboeken voldoende tegemoet gekomen wordt aan de wettelijke vereisten die gelden voor technische installaties zoals koeling, verwarming, verluchting, elektriciteit en sanitair.

Het zijn vaak verzekeringsmaatschappijen die een bijkomend rapport van een onafhankelijke partij als Vinçotte vragen om de veiligheid van technische constructies te garanderen.

Door ons al tijdens de ontwerpfase te contacteren om uw technische installaties onder de loep te nemen, kunnen we mogelijke problemen tijdig opsporen en corrigerende maatregelen voorstellen. Zo komt u tijdens de bouw of bij de oplevering niet voor verrassingen te staan.

Tijdens de bouw bekijkt Vinçotte het uitvoeringsdossier, de technische fiches van de gebruikte materialen en de plannen. We komen regelmatig op werfbezoek om het bouwproces op te volgen en om te controleren of alles volgens de oorspronkelijke, goedgekeurde plannen verloopt. Ook tijdens die werfbezoeken zullen wij u adviseren over aanpassingen die u nog kunt doorvoeren om de veiligheid te optimaliseren.

In een laatste fase onderwerpen we uw technische installatie aan verschillende testen om een veilige ingebruikname, de commissioning, te kunnen garanderen.

Voordelen commissioning van technische installaties

Wanneer u zich door Vinçotte laat begeleiden bij de bouw van een nieuwe installatie of wanneer u ons consulteert voor de keuring ervan, dan kunt u er zeker van zijn dat uw apparatuur veilig en conform de wet functioneert. Vinçotte detecteert immers niet alleen mogelijke problemen, wij helpen u ook op weg bij het zoeken naar oplossingen.

Normen en wetgeving

 • Koninklijke besluiten
 • ARAB
 • Codex over het welzijn op het werk
 • AREI
 • Gewestelijke en gemeentelijke reglementen
 • Belgische en Europese normen o.a. normen in de reeks NBN EN 1990 t.e.m. 1999 (Eurocodes), normen NBN, EN, FM en NFPA
 • Eengemaakte technische specificaties STS
 • Technische voorlichtingen WTCB, OCW en ATG
 • Technische voorschriften ETAG en PTV
 • Specifieke lastenboeken

Toepassing commissioning van technische installaties

 • promotoren (vastgoedinvesteerders)
 • bouwheren
 • studiebureaus
 • ...

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons