U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Geautomatiseerde corrosiemapping

Vinçotte biedt u een volledig geautomatiseerd systeem om interne corrosie, algemene wandafname, pitting en andere materiaaldegradaties of geometrieën te detecteren, in kaart te brengen en op te meten.

Meer over geautomatiseerde corrosiemapping:

Naast klassieke wanddiktemetingen is ook het gebruik van ultrasoontasters voor specifieke doeleinden zoals phased array, TOFD of hoektasters mogelijk. Externe corrosie kan zelfs opgemeten worden met een laser unit. Het resultaat is telkens een cartografie van de gescande zone die detectie en eventuele evaluatie van een bepaald degradatiefenomeen toelaat.

Voor de cartografie maken we hoge scanresoluties tot 1x1 mm met een geautomatiseerde scanner. Dankzij kleurgebruik lokaliseren en meten we snel variaties in wanddikten op. Alle metingen worden geregistreerd zodat analyse ook op een later tijdstip mogelijk is. Bijvoorbeeld op het einde van de shift of zelfs vele jaren later om nieuwe metingen te vergelijken.

Deze techniek is wel enkel toepasbaar op magnetische materialen omdat de scanner zelf met magnetische wielen werkt.

Voor de toepassing van ultrasoon onderzoek via geautomatiseerde corrosiemapping moet u wel rekening houden met de continue toevoer van water als contactmiddel. Bij lager gelegen productielijnen, bepaalde materialen of interventies kan dit een gevaar inhouden.

Voordelen geautomatiseerde corrosiemapping

Geautomatiseerde corrosiemapping is de ideale techniek om materiaaldegradatie periodiek op te volgen. Wij gebruiken hiervoor een scanner die volledig autonoom werkt met een eigen accu. Naast de nauwkeurigheid en hoge scansnelheid is ook de bediening van op afstand een groot voordeel. Dankzij de magnetische wielen manoeuvreert de scanner zich ook verticaal en ondersteboven.

Normen en wetgeving

In samenwerking met de drukafdeling kunnen we werken volgens verschillende reglementeringen.

Toepassing geautomatiseerde corrosiemapping

  • (petro)chemische sites
  • nucleaire sites
  • opslagtankparken
  • transportleidingen
  • farmaceutische of biomedische sites
  • ...

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons