U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Keuring van persluchthouders

Ondernemingen of instellingen die persluchthouders gebruiken, zijn er wettelijk toe verplicht om deze installaties regelmatig te laten keuren om aan de geldende veiligheidseisen te voldoen.

Vinçotte is als EDTC erkend om deze keuring voor u uit te voeren. Wij controleren de veiligheid en de conformiteit en adviseren u in geval van problemen over de maatregelen die u kunt nemen om deze te verhelpen of voorkomen.

Meer over keuring van persluchthouders:

Om ervoor te zorgen dat deze keuringen in alle objectiviteit verlopen, moeten ze worden uitgevoerd door een EDTC (Externe Dienst voor Technische Controles, vroeger 'erkend controle-organisme').

De wetgeving rond persluchthouders verschilt overigens afhankelijk van het gewest waarin uw onderneming is gevestigd. Zo vereist het besluit van de Waalse regering een periodieke keuring voor een volume van meer dan 150 liter bij een houder onder druk, voor het VLAREM moet het volume dan weer groter zijn dan 300 liter en de druk hoger dan 1 bar en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet steeds naar de vergunningen worden gekeken.

Naast persluchthouders bestaat er echter nog tal van andere gelijkaardige installaties die niet aan wettelijke verplichtingen zijn onderworpen, maar die potentieel even gevaarlijk zijn gevaar als sprinklerinstallaties, drukvaten bestemd voor het spuiten van bepaalde producten als verf of cement, aanloopreservoirs, houders gebruikt voor het dempen of afremmen van een machine, houders voor het bedienen van een afsluiter...

Ook om de veiligheid van deze installaties te garanderen, kunt u een beroep doen op Vinçotte om controles uit te voeren volgens dezelfde wettelijke voorschriften.

Wij doen keuringen:

 • Bij (her)indienststelling:
  - verificatie van de constructiedocumenten
  - aanwezigheid en goede werking van reglementaire veiligheidsvoorzieningen
 • Periodiek:
  - uitwendig onderzoek
  - inwendig onderzoek
  - tests van de reglementaire veiligheidsvoorzieningen

Voordelen keuring van persluchthouders

Wanneer u uw persluchthouders of gelijkaardige machines laat keuren door Vinçotte, bent u er zeker van dat ze veilig en conform de wettelijke vereisten functioneren. Daarnaast maken wij u steeds attent op eventuele problemen en adviseren we u over alle mogelijke oplossingen.

Normen en wetgeving

 • richtlijn 2009/105/EG betreffende drukvaten van eenvoudige vorm
 • richtlijn 2014/68/EU betreffende drukapparatuur
 • NBN EN 286, NBN EN 571, NBN EN 1011...

Toepassing controle van persluchthouders

 • ondernemingen of instellingen die persluchthouders gebruiken

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons