U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Advies en opvolging van brandveiligheidssystemen

Bij de bouw van voornamelijk grote constructies moet voldoende aandacht worden besteed aan brandveiligheidssystemen. Bij de uiteindelijke oplevering is brandveiligheid immers een cruciale factor om conformiteitskeuringen te doorstaan. U wilt dus liefst zo snel mogelijk weten of u genoeg maatregelen heeft genomen om de brandveiligheid van uw gebouw te garanderen.

Welke systemen zijn voorzien? Hoe worden ze geïmplementeerd? En zullen ze hun doel bereiken? Vinçotte staat u doorheen alle fases van uw project bij om de brandveiligheid van uw constructie te onderzoeken, te evalueren en bij te stellen waar nodig.

Meer over advies en opvolging van brandveiligheidssystemen:

Tijdens de ontwerpfase van uw project bekijkt Vinçotte hoe er in uw aanbestedingsdossier tegemoet wordt gekomen aan de wettelijke vereisten rond brandveiligheidssystemen. Hierbij gaat de aandacht vooral naar de voorziening van onder meer gasblusinstallaties, sprinklersystemen, rook- en warmteafvoer en brandhaspels.

Het zijn vaak verzekeringsmaatschappijen die een bijkomend rapport van een onafhankelijke partij als Vinçotte vragen om de brandveiligheid van een constructie te garanderen.

Door ons al tijdens de ontwerpfase te contacteren om uw brandveiligheidssystemen onder de loep te nemen, kunnen we mogelijke problemen tijdig opsporen en corrigerende maatregelen voorstellen. Zo komt u tijdens de bouw of bij de oplevering niet voor verrassingen te staan.

Wanneer uw project wordt gerealiseerd, bekijkt Vinçotte het uitvoeringsdossier en de plannen. We komen regelmatig op werfbezoek om het bouwproces op te volgen en te controleren of alles volgens de oorspronkelijke, goedgekeurde plannen verloopt. Ook tijdens die werfbezoeken zullen wij u adviseren over aanpassingen die u nog kunt doorvoeren om de brandveiligheid te optimaliseren.

In een laatste fase onderwerpen we uw installatie aan verschillende testen om de goede werking ervan te controleren.

Voordelen advies en opvolging brandveiligheidssystemen

Dankzij het advies en de opvolging van Vinçotte weet u zeker dat uw brandveiligheidssystemen toereikend zijn en conform de wet functioneren. Bovendien bezorgen wij u een eindverslag dat de drie fases, namelijk de aanbesteding, de uitvoering en de werking, documenteert.

Normen en wetgeving

 • Koninklijke besluiten
 • ARAB en codex over het welzijn op het werk
 • AREI
 • Gewestelijke en gemeentelijke reglementen
 • Belgische en Europese normen o.a. normen in de reeks NBN EN 1990 t.e.m. 1999 (Eurocodes), normen NBN, EN, FM en NFPA
 • Eengemaakte technische specificaties STS
 • Technische voorlichtingen WTCB, OCW en ATG
 • Technische voorschriften ETAG en PTV
 • Specifieke lastenboeken

Toepassing advies en opvolging van brandveiligheidssystemen

 • promotoren (vastgoedinvesteerders)
 • bouwheren
 • studiebureaus
 • ...

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons