U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Keuring van centrum ontmanteling CNG- en LPG-voertuigen

Als depollutiecentrum voor autowrakken heeft u een erkenning nodig die u de toelating geeft om uw activiteiten uit te voeren. Hiervoor moet u voldoen aan de wettelijke vereisten die verbonden zijn aan recycling, demontage en vernietiging van afgedankte voertuigen of onderdelen ervan.

Vinçotte is gemandateerd en beschikt over de juiste expertise om uw onderneming zowel aan een initiële keuring voor de erkenning als aan opvolgingskeuringen voor het behoud ervan te onderwerpen. Op basis van onze bevindingen zullen de respectievelijke overheden beslissen om u de nodige erkenningen uit te reiken.

De aanvraag dient u in via het OVAM webloket voor centra depollutie afgedankte voertuigen.

Meer over keuring van depollutiecentra voor autowrakken:

Indien uw centrum nog geen erkenning heeft, wordt door Vinçotte eerst een initiële keuring uitgevoerd. Tijdens deze keuring worden alle te controleren punten met u overlopen en wordt aangegeven welke inspanningen nog nodig zijn om een erkenning als depollutiecentrum te krijgen.

Wanneer u al een erkenning heeft, wordt er jaarlijks een opvolgingskeuring uitgevoerd. Tijdens deze keuring en in het verslag geven wij duidelijk aan op welke vlakken uw bedrijf nog moet verbeteren om ook in de toekomst wettelijk erkend te blijven.

De verslagen van onze inspecties worden overgemaakt aan de gewestelijke overheden. Aan de hand van deze verslagen beslissen respectievelijk de OVAM, l’Office Wallon des Déchets of het BIM om de erkenning al dan niet toe te kennen of te verlengen.

Voordelen keuring depollutiecentrum voor autowrakken

Vinçotte onderwerpt uw onderneming aan een keuring die u na een positieve evaluatie helpt om als depollutiecentrum erkend te worden door de overheid. De erkenning is geldig voor onbepaalde duur wanneer u:

  • uw taken reglementair uitvoert;
  • blijft voldoen aan de erkennings- en gebruiksvoorwaarden;
  • jaarlijks een opvolgingskeuring door Vinçotte laat uitvoeren en een positief keuringsrapport krijgt;
  • vijf jaar na het verlenen van de erkenning een positief keuringsrapport kunt voorleggen van een initiële keuring door Vinçotte

Voldoet u hier niet aan, dan kan OVAM de procedure tot opheffing van de erkenning opstarten.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons