U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Fitness For Service (FFS)

Met een Fitness for Service-assessment analyseert Vinçotte de resultaten van onderzoeken die we eerder uitvoerden op uw infrastructuur. Aan de hand van deze analyse bepalen we welke gebreken voorlopig getolereerd kunnen worden en welke herstellingswerken zich in de nabije toekomst opdringen.

Door een FFS-assessment uit te voeren, helpt Vinçotte u om uw onderhoudskosten doeltreffend te beheren, om een solide planning te maken voor investeringen op korte en lange termijn en om de levensduur van uw assets te verlengen.

Meer over Fitness for Service:

Onder de naam 'Fitness for Service' heeft Vinçotte zijn expertise uitgebreid met evaluatiediensten als aanvulling op visueel en niet-destructief onderzoek.

Met dit evaluatieprogramma zijn we onder andere in staat om degradatiemechanismen te detecteren. Kennis hiervan is noodzakelijk om de bedrijfszekerheid en de veiligheid van uw installatie blijvend te kunnen garanderen.

Vinçotte beschikt over een uitgebreid gamma van visuele inspectiemethodes en niet-destructieve onderzoekstechnieken om de meest voorkomende degradatiemechanismen op te sporen.

De visuele inspecties en de niet-destructieve onderzoeken kunnen worden aangevuld met metallografische onderzoeken, hardheidsmetingen en spectraalanalyses van monsters om te achterhalen wat de oorzaak is van het degradatiemechanisme dat de component aantast.

Als u dat wenst kunnen wij ook destructieve onderzoeken uitvoeren op monsters om de informatie over de structurele integriteit van de component te vervolledigen.

Op basis van de bedrijfsvoorwaarden, de ontwerpvoorwaarden en de meting van de vastgestelde gebreken kunnen de ingenieurs van Vinçotte de structurele integriteit van de component die aan het degradatiemechanisme onderhevig is evalueren.

De evaluaties die door Vinçotte worden uitgevoerd, geven een duidelijk antwoord op de vraag: kan de uitrusting betrouwbaar en in alle veiligheid worden gebruikt? Als dat het geval is stellen wij een aangepast inspectieprogramma voor om de evolutie van de beschadiging op te volgen.

Is dat niet het geval, dan implementeren we nieuwe bedrijfsvoorwaarden waardoor de uitrusting meteen opnieuw in dienst kan worden gesteld. Als die nieuwe bedrijfsvoorwaarden niet voldoen aan de productie-eisen kunnen we lasingenieurs en inspecteurs voor niet-destructieve onderzoeken ter beschikking stellen om de kwaliteit van de herstellingswerken op te volgen.

Voor degradatiemechanismen zoals bijvoorbeeld kruip en corrosie kan de evaluatie van de structurele integriteit worden aangevuld met een evaluatie van de restlevensduur, zodat u uw onderhoudsinvesteringen kunt inplannen.

Vinçotte levert één verslag af met daarin alle resultaten van de verschillende inspectietechnieken die in overleg met de gebruiker worden gekozen.

Het globaal verslag wordt aangevuld met een reeks aanbevelingen over de herstellingen en wijzigingen, over nieuwe bedrijfsvoorwaarden als die nodig zijn en over de inspecties die later uitgevoerd moeten worden om de bedrijfszekerheid en de veiligheid van uw installatie te optimaliseren.

Voordelen Fitness for Service

Door een Fitness for Service-assessment uit te voeren, biedt Vinçotte u:

 • een beter zicht op de structurele integriteit van de installatie;
 • een optimaal veilige en bedrijfszekere installatie;
 • een betere synergie tussen de verschillende inspectietechnieken;
 • meer geloofwaardigheid naar klanten en partners toe.

Normen en wetgeving

 • Amerikaanse codes: API 510, API 570, API 573, API 574, API 575, API 579-1/ASME FFS-1, API 580, API 581, API 653, ASME B31.G
 • Europese codes: Fitnet (in ontwikkeling), BS 7910, EN 12952-4,...

Toepassing Fitness for Service

 • chemische sector
 • petrochemische sector
 • farmaceutische sector
 • metallurgische industrie
 • elektriciteitsproducenten
 • transporteurs van aardgas en andere producten

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons