U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Bepaling resterende levensduur van hijs- en hefmateriaal

U wenst een inschatting van de resterende levensduur van uw hijs- en hefmateriaal? U wil weten wanneer uw rolbrug aan vervanging toe is of u wil de levensduur ervan verlengen? In het kader van een due diligence wilt u het financiële risico begroten van het hijs- en hefmateriaal dat u overneemt?

Vinçotte kan u helpen om een grondige assessment uit te voeren.

Vinçotte kan voor u de verwachte resterende levensduur bepalen van hijs- en hefmateriaal op basis van het aantal hefcycli, zwaarte van de lasten,... We vertrekken hiervoor van de ontwerpplannen of as-built plannen en de gebruikshistoriek en controleren herstellingen die tussentijds werden uitgevoerd. Bijkomend voeren we gedurende een vastgelegde periode metingen uit van de impact van een belasting. Op basis van de normen EN13001 en FEM9775 bepalen we de resterende hefcycli. Met deze informatie kan u uw hijs- en hefmateriaal veilig verder gebruiken, kan u de nodige investeringen voor vervanging of herstelling vooruit plannen en weet u bij een overname welke financiële risico’s u loopt.

  • Een raming van de resterende levensduur van hijs- en hefgereedschap.
  • Noodzaak voor het vervangen van bepaalde onderdelen.
  • Inschatting van het risico bij overname van hijs- en hefgereedschap.
  • Veilig gebruik.

De raming van de resterende levensduur gebeurt op basis van de normen EN13001 en FEM9775.

Deze adviesverlening is interessant voor bedrijven met hijs- en hefgereedschap (bv. rolbrug), bij overnames, investeringsplannen, na calamiteiten,… 

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.