U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

INCERT-certificatie

Wanneer u als beveiligingsonderneming het INCERT-certificaat kunt voorleggen, garandeert u dat u over de technische knowhow beschikt en gebruik maakt van geschikte apparatuur om een betrouwbare beveiligingsketen op poten te zetten. Ook om een INCERT-conformiteitsverklaring te kunnen uitschrijven voor een installatie die u heeft geplaatst - vaak heeft uw klant die nodig om een verzekeringspolis te kunnen afsluiten - heeft u een INCERT-certificatie nodig.

Vinçotte is gemachtigd om uw beveiligingsonderneming via een audit te toetsen aan het INCERT-reglement en na een positieve evaluatie een certificaat af te leveren dat gedurende 5 jaar geldig blijft.

Meer over INCERT-certificatie:

Vinçotte start het certificatietraject met een administratieve audit van uw INCERT-referentiedossier. Dit referentiedossier moet worden opgesteld op basis van het RCBO, het Reglement voor de Certificatie van Beveiligingsondernemingen van INCERT.

Daarnaast voeren we technische controles uit op minimum twee inbraakalarminstallaties. Deze installaties moeten geplaatst zijn volgens de T015-2-nota die regels omvat die van toepassing zijn bij het ontwerp, de installatie, de indiensttreding en het onderhoud van inbraakalarmsystemen.

Het INCERT-certificaat is 5 jaar geldig. Gedurende die periode volgen we uw conformiteit nauwgezet op aan de hand van een jaarlijkse technische evaluatie van installaties die u heeft gerealiseerd en door twee administratieve follow-up audits uit te voeren.

De INCERT-certificatie gebeurt in principe op vrijwillige basis, maar wilt u als onderneming gemachtigd zijn om INCERT-conformiteitsverklaringen op te stellen die vaak door verzekeringsmaatschappijen worden gevraagd, dan kan dat alleen wanneer u het certificaat heeft behaald.

Voordelen INCERT-certificatie

Met deze certificatie toont u aan dat u beschikt over de technische knowhow en de administratieve beheersing voor het professioneel ontwerp en de realisatie van inbraakalarminstallaties.

Als gecertificeerde beveiligingsonderneming bent u gerechtigd om INCERT-conformiteitsverklaringen uit te schrijven wanneer dit door een verzekeringsmaatschappij wordt gevraagd.

Normen en wetgeving

  • INCERT Reglement voor de certificatie van beveiligingsondernemingen (Doc. 006, rev. 4 van 2008) van het Belgisch Elektrotechnisch Comité, te raadplegen op de site www.incert.be, aangevuld door
    • de technische nota T 015 deel 2, uitgave 3 van 2007, van het BEC
    • “Algemene voorschriften voor inbraakalarmsystemen” (regels die van toepassing zijn bij het ontwerp, de installatie, de indienststelling en onderhoud van de inbraakalarmsystemen)

Toepassing INCERT-certificatie

Beveiligingsondernemingen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons