INCERT certificatie van beveiligingsondernemingen volgens T015-2

Wilt u aan u betrokken partijen aantonen dat u beschikt over de nodige technische knowhow en administratieve beheersing voor de realisatie van inbraakalarminstallaties? Onze experts evalueren uw documenten en activiteiten om het nodige certificaat te behalen.

De INCERT certificatie heeft als doel een beveiligingsonderneming te certificeren waardoor zij voor de door haar geplaatste inbraakdetectie systemen een Incert conformiteitsverklaring dient uit te schrijven. Deze conformiteitsverklaring wordt in vele gevallen vereist door verzekeringsmaatschappijen.

Wat moet aanwezig zijn bij de initiële audit ?

Bij de initiële certificatie audit wordt een administratieve audit van het INCERT referentiedossier uitgevoerd. Dit referentiedossier dient opgesteld te worden op basis van het INCERT Regelement voor de Certificatie van Beveiligingsondernemingen (RCBO).

Daarnaast zullen technische controles uitgevoerd worden op min. 2 inbraakalarm installaties. Deze installaties dienen geplaatst te zijn volgens de technische nota T015-2 “Algemene voorschriften voor inbraakalarmsystemen” (regels die van toepassing zijn bij het ontwerp, de installatie, de indienststelling en onderhoud van de inbraakalarmsystemen). Dit document is opgesteld en uitgegeven door het Belgisch Elektrotechnisch Comité (B.E.C.) vzw, August Reyerslaan 80, 1030 Brussel (tel: 02/706.85.70 ; email: centraloffice@bec-ceb.be) en kan daar besteld worden.

Wanneer is een INCERT certificatie verplicht?

De INCERT certificatie van een beveiligingsonderneming volgens T015-2 gebeurt op vrijwillige basis.

De INCERT certificatie is echter wel verplicht wanneer de beveiligingsonderneming een Incert conformiteitsverklaring wil uitschrijven voor een door haar geplaatst inbraakdetectiesysteem. Deze Incert conformiteitsverklaringen worden in vele gevallen vereist door verzekeringsmaatschappijen.

Wat kijken we na?

1. Conformiteit van de onderneming volgens het INCERT Reglement voor de certificatie van beveiligingsondernemingen van het Belgisch Elekrotechnisch Comité.

aangevuld door:

de technische nota T 015 deel 2, van het BEC, “Algemene voorschriften voor inbraakalarmsystemen” (regels die van toepassing zijn bij het ontwerp, de installatie, de indienststelling en onderhoud van de inbraakalarmsystemen).

2. Periodieke evaluatie tijdens de duurtijd van het certificaat (max. 5 jaar) van de conformiteit van de onderneming met de normatieve documenten, onder andere door middel van twee administratieve follow-up audits van de onderneming (binnen de 5 jaar), de verificatie van bewijsstukken en de technische evaluatie van door de onderneming gerealiseerde installaties (elk jaar).

Met deze certificatie toont u aan dat u beschikt over de technische knowhow en administratieve beheersing voor het professioneel ontwerp en de realisatie van inbraakalarminstallaties. Op die manier bent u in het recht om voor die installaties verklaringen van overeenstemming af te geven zoals vereist door de verzekeringsmaatschappijen.

INCERT Reglement voor de certificatie van beveiligingsondernemingen (Doc. 006, rev. 4 van 2008) van het Belgisch Elektrotechnisch Comité, te raadplegen op de site www.incert.be, aangevuld door:

de technische nota T 015 deel 2, uitgave 3 van 2007, van het BEC,

“Algemene voorschriften voor inbraakalarmsystemen” (regels die van toepassing zijn bij het ontwerp, de installatie, de indienststelling en onderhoud van de inbraakalarmsystemen).

Deze dienst is hoofdzakelijk geschikt voor de installateurs van alarmsystemen tegen inbraak.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.