U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

COVID-19 Scan van HVAC-systemen

In bedrijven, winkels en magazijnen die voorzien zijn van HVAC-systemen (*) is er een verhoogd risico op de verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Nochtans kunnen parameters als luchtvochtigheid en luchtcirculatie zodanig worden afgesteld dat het verspreidingsgevaar tot een minimum wordt beperkt.

Vinçotte ontwikkelde een nieuwe methodiek die we gebruiken om risicoanalyses uit te voeren in gebouwen. Uit de resultaten van deze analyses distilleren wij maatregelen die specifiek voor uw infrastructuur nodig zijn om de verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus via HVAC-systemen en een uitbraak van COVID-19 tegen te gaan.

Lees ons persbericht van 8 oktober 2020 over deze nieuwe HVAC scan service hier

(*) HVAC is de Engelse afkorting voor Heating (verwarming), Ventilation (ventilatie) en Air Conditioning (luchtbehandeling en koeling) die zorgen voor comfort op kantoor en thuis

Samen met uw HSE- of HVAC-dienst voeren wij risicoanalyses uit op het niveau van uw organisatie, uw infrastructuur en uw technische processen. Op basis van de resultaten van deze risicoanalyse stellen we een checklist met maatregelen op die als leidraad dient om de gevaren op de verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus binnen uw gebouw te minimaliseren.

Indien u dat wenst begeleiden we u bij de implementatie van die maatregelen of verifiëren we achteraf hun doeltreffendheid. Dit doen we door onder andere metingen en visuele inspecties uit te voeren en berekeningen te controleren.

Wanneer u een Covid-19-scan van uw HVAC-systemen laat uitvoeren door Vinçotte kunt u rekenen op de volgende diensten:

  • Wij voeren een risicoanalyse uit die een overzicht biedt van en inzicht geeft in de specifieke risico’s rond HVAC en Covid-19 in uw gebouw.
  • Op basis van de resultaten van onze risicoanalyse stellen wij een roadmap op met specifieke maatregelen die u kunt nemen om het risco op verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus door de HVAC systemen in uw gebouw tot een minimum te herleiden.
  • Bent u eigenaar van meerdere gelijkaardige gebouwen? Dan levert een eerste controle een template op die als checklist kan dienen voor de Covid-19-risicoanalyse in andere typegebouwen.
  • Indien gewenst assisteren wij u bij technische en organisatorische implementaties van de voorgestelde maatregelen.
  • Aan de hand van metingen, visuele inspecties en controle van berekeningen verifiëren wij het resultaat van de doorgevoerde maatregelen.

Onze methodiek is gestoeld op:

  • FMECA of ‘failure mode effect & criticalisty analysis’: dit is een stappenplan voor de analyse en de beoordeling van de risico’s in bedrijfsprocessen.
  • ALARP of ‘as low as reasonably practicable’: hierbij wordt gestreefd naar het laagst mogelijke risico zonder daarvoor excessieve maatregelen te moeten invoeren.

Als leidraad wordt de meest recente versie van REHVA COVID-19- Guidance gebruikt. Momenteel is dat de versie die op 3 augustus werd gepubliceerd.

Toepassing Covid-19-scan van HVAC-systemen

  • elke onderneming met een HVAC installatie voor verwarming, ventilatie en/of koeling

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons