U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Rookmelder inspectie met drone

Wij begrijpen dat de veiligheid van uw gebouw en uw personeel voor u van het grootste belang is. Daarom is het belangrijk om uw branddetectie- en brandmeldsysteem regelmatig te laten controleren. Deze controle moet ervoor zorgen dat rookmelders goed werken en dat ze in staat zijn om een brand in een vervroegd stadium te detecteren.

Standaard NBN S 21-100-1:2021 bepaalt de regels voor de risicoanalyse en de evaluatie van de behoeftes, de studie en het ontwerp, de plaatsing, de indienststelling, de controle, het gebruik, het nazicht en het onderhoud van branddetectie- en brandmeldsystemen.

Uw gepersonaliseerde oplossing

NBN S 21-100-1:2021 bepaalt dat de controle van rookmelders minimaal jaarlijks moet worden uitgevoerd. De controle moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde persoon.

Maar de controle van rookmelders kan soms een uitdaging zijn. In hoge ruimtes, zoals productiehallen, is het voor inspecteurs moeilijk om de rookmelders te bereiken. Dit kan leiden tot vertragingen, productieonderbrekingen en veiligheidsrisico's.

De oplossing

Wij bieden een gepersonaliseerde oplossing voor het controleren van rookmelders in hoge ruimtes of moeilijk bereikbare plaatsen. Wij gebruiken een drone om de rookmelders te bereiken, zonder dat er sprake is van vertragingen, productieonderbrekingen of veiligheidsrisico's.

Onze inspecteurs besloten om een drone te combineren met een aerosolbus. Zij bedachten een mechanisch systeem om de aerosolbus te activeren en een elektronisch systeem om het mechanische systeem te activeren. Aangezien het op grote hoogte moeilijk is om te zien of de drone goed gepositioneerd is om te spuiten, voegden ze ook een laserpointer toe aan de drone.

Om de tijd bij de klant te optimaliseren, hebben onze inspecteurs steeds voldoende materiaal voor handen om in één beweging te kunnen doorwerken.

Wilt u meer weten over onze oplossing voor het controleren van rookmelders in hoge ruimtes? Neem dan contact met ons op.

De voordelen van het gebruik van een drone voor het controleren van rookmelders zijn talrijk:

De voordelen van het gebruik van een drone voor het controleren van rookmelders zijn talrijk:

  • Snelheid: De controletijd kan worden gehalveerd in vergelijking met de traditionele manier van controleren.
  • Gebruiksgemak: Er is geen hoogtewerker (en een bestuurder) nodig, waardoor de productie niet verstoord wordt.
  • Veiligheid: De inspecteur en/of uw technieker hoeft niet in een hoogtewerker te kruipen of in risicovolle zones te werken.
  • Ergonomie: De inspecteur hoeft niet meer in een onnatuurlijke houding te werken, want bij de traditionele inspectie wordt er gewerkt met een teststok van bijna 12m lang.

Er is geen speciale wetgeving van toepassing voor het vliegen met drones in gebouwen zoals die er wel is voor buitenvluchten, dit maakt onze mogelijkheden zeer groot.

Branddetectie met drones kan gebruikt worden in heel veel situaties, zoals:

 • Filmtheaters
 • Concertzalen
 • Industriële en tertiaire opslaghallen
 • Productiehallen
 • Administratieve gebouwen

Wilt u meer weten over onze oplossing voor het controleren van rookmelders in hoge ruimtes? Neem dan contact met ons op.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons