U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Gas- en luchtdichtheidstests

Wanneer brand uitbreekt, kunnen toxische dampen vrijkomen. Daarom moeten de ruimtes waarin u gasblusinstallaties gebruikt volledig luchtdicht zijn.

Vinçotte-experts testen de ruimtes waarin u inerte of gehalogeneerde gasblussystemen wilt installeren. Zij adviseren u ook over maatregelen die u kunt nemen om voor volledige afdichting of brandwerende druk te zorgen.

Meer over gas- en luchtdichtheidstests:

Om de goede werking van een brandblussysteem op gas te kunnen controleren, is een meting van de gasconcentratie normaal gezien vereist. Omdat dit een dure en soms moeilijk uitvoerbare aangelegenheid is, worden gasconcentratietests vervangen door ventilatorentests of zogenaamde 'fantests'.

Hierbij worden in de deuropeningen ventilatoren geplaatst om overdruk of net onderdruk in de ruimte te genereren. Aan de hand van gegevens van manometers wordt vervolgens bekeken hoe het brandblussend gas zich zal gedragen.

Uit deze tests kunnen we tevens afleiden op welke manier er moet worden geventileerd wanneer de ruimte wordt geïmpregneerd.

Voordelen gas- en luchtdichtheidstests

Door de gas- en luchtdichtheid van uw ruimtes te laten testen door Vinçotte en u bijkomend door ons te laten adviseren in geval van problemen is de efficiëntie van uw brandblusinstallaties en de veiligheid van uw infrastructuur gegarandeerd.

Toepassing gas- en luchtdichtheidstests

  • bedrijven
  • installateurs
  • facility managers
  • andere beroepen die de tussenkomst van een externe en onafhankelijke controle vereisen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons