U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Controle van de passieve brandveiligheid

Passieve brandveiligheid omvat het geheel aan preventieve maatregelen en constructieve elementen die een gebouw beschermen tegen schade die veroorzaakt wordt door brand. Passieve brandveiligheid is onder meer bedoeld om de verspreiding van vuur, rook en gassen te voorkomen, de temperaturen in de getroffen ruimtes onder controle te houden en de stabiliteit van structurele elementen te handhaven. Men spreekt over passieve brandveiligheid omdat er geen menselijke tussenkomst of een externe energiebron is vereist.

U kunt al tijdens de ontwerpfase van uw project een beroep doen op Vinçotte om u bij te staan in de keuze voor de juiste passieve brandveiligheidsmaatregelen. Vervolgens controleren we ook de correcte implementatie en de goede werking ervan.

Meer over controle van de passieve brandveiligheid:

 1. Advies - consulting - controle van het project (Conformity Check Fire)
  De brandexperts van Vinçotte analyseren de plannen van uw architect en helpen u bij het opstellen van aanvraagdocumenten voor eventuele afwijkingen.
 2. Controle van uitvoering - plaatsing
  Tijdens de controles van uitvoering en plaatsing controleren onze experts de branddeuren, de constructie, de muren, de vloeren en de scheidingswanden, de wand- en muurdoorvoeren, de afdichtingen en de brandkleppen.
 3. Keuring van documenten
  Het gaat hierbij onder meer over het plaatsingsvoorschrift, de testrapporten en de uitvoeringsplannen.

Voordelen controle van de passieve brandveiligheid

Met correct geïnstalleerde en goed werkende passieve brandveiligheidselementen voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen en optimaliseert u de brandveiligheid van uw gebouw of infrastructuur.

De brandexperts van Vinçotte begeleiden u bij de plaatsing van passieve brandveiligheidselementen. Vervolgens zorgen zij door middel van een visuele evaluatie, functionele testen en metingen voor een veilige werking.

Wetgeving

 • KB van 7 december 2016 tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en explosie
 • ARAB

Toepassing controle van passieve brandveiligheid

 • openbare diensten
 • bouwbedrijven
 • architecten
 • vastgoedbeheerders, ontwikkelaars, projectmanagers
 • eigenaars, facility managers, syndici
 • ...

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons