U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Hulp bij het uitvoeren van risicoanalyses in het kader van de Codex over het Welzijn op het Werk

Veiligheidsgarantie en brandpreventie van een gebouw zijn essentiële elementen voor elke professional in de sector. De Vinçotte-experts adviseren u over alle aspecten van brandpreventie zoals verplichte risicoanalyses, voorgestelde preventieve maatregelen en vele andere.

De Codex over het Welzijn op het Werk bepaalt dat alle werkgevers verplicht zijn om hun werknemers te beschermen tegen de gevaren van een mogelijke brand. De Vinçotte-brandexperts brengen voor u de risico’s en de te nemen maatregelen (hulp bij de risicoanalyse) in kaart en ze assisteren u bij de voorbereiding van het brandpreventie en -interventiedossier.

Op basis van de 9 risicofactoren uit de Code over het Welzijn op het Werk worden risicoanalysescenario's geïmplementeerd. Bij de risicoanalyse bepalen wij, in overleg met de preventieadviseur en/of de brandweer, de brandpreventiemaatregelen.

Dankzij deze dienst voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en waarborgt u tegelijkertijd het welzijn en de veiligheid van uw werknemers en derden. In de risicoanalyse zullen de Vinçotte-experten, in overleg met de preventieadviseur en/of de brandweer, de preventiemaatregelen bepalen.

Wetgeving

Codex over Welzijn op het Werk - boek III, titel 3 - Brandpreventie op het werk (vroeger koninklijk besluit van 28 maart 2014 betreffende de brandpreventie op werkplaatsen).

Deze dienst is bedoeld voor alle belanghebbenden in de bouwsector:

  • openbare diensten
  • bouwbedrijven
  • architecten
  • vastgoedbeheerders, ontwikkelaars, projectmanagers
  • eigenaars, facility managers
  • enz.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.