U bevindt zich in de sector Energy & Process Industries

QA-audits en QA-monitoring

Om er zeker van te kunnen zijn dat u werkt met materialen die wettelijk in orde zijn, kunt u een beroep doen op Vinçotte om quality assurance-audits en quality assurance-monitoring uit te voeren. Als 'aangemelde instantie' beoordelen wij dan of de kwaliteitssystemen van de fabrikant die uw materiaal levert op technisch en administratief vlak voldoen aan de Europese regelgeving.

Een audit screent alle facetten van het kwaliteitssysteem. Monitoring beperkt zich tot specifieke deelaspecten ervan.

Meer over QA-audits en QA-monitoring:

Bij QA-audits en QA-monitoring wordt de conformiteit van alle deelaspecten van een constructie, vanaf het ontwerp tot en met de oplevering, gescreend.

Wij controleren on-site of de uitvoering overeenstemt met de goedgekeurde plannen en met de wettelijke vereisten en of alle voorziene maatregelen correct zijn geïmplementeerd.

Na afloop van de audit stellen we een verslag op met onze bevindingen. We kunnen eventueel periodieke audits inplannen, bijvoorbeeld om na te gaan of gevraagde correcties daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Indien nodig kunnen wij een bijkomend attest afleveren als verklaring dat het kwaliteitssysteem beantwoordt aan de toepasselijke norm of wetgeving.

Afhankelijk van de sector waarin we de audit uitvoeren, kunnen wij een Vinçotte-auditeur aanstellen die over de juiste technische bagage beschikt om zowel problemen te detecteren als oplossingen aan te reiken.

Voordelen QA-audits en QA-monitoring

  • U krijgt de zekerheid dat uw materiaal conform de wettelijke bepalingen is.
  • Door mogelijke problemen tijdig op te sporen, kunnen we snel corrigerende maatregelen treffen.
  • Met QA-audits en QA-monitoring van Vinçotte komt u tegemoet aan specifieke kwaliteitseisen.
  • Uw bekommernis om kwaliteit en veiligheid wordt bewezen door de tussenkomst van Vinçotte als gereputeerde onafhankelijke partij.

Normen en wetgeving

Vinçotte voert in het kader van zijn mandaten als 'Authorized Inspector' of als 'Agreed Notified Body' audits uit bij materiaalfabrikanten en fabrikanten van drukapparaten die bestemd zijn voor Belgische en Franse nucleaire installaties volgens NCA 3800 van sectie III van de ASME-code, volgens de ASME NQA-1 standaard, volgens de 10cfr50 appendix B van de Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission en volgens de Franse ESPN-reglementering, al dan niet gebaseerd op het gebruik van de RCC-codes.

Toepassing QA-audits en QA-monitoring

  • Alle materiaalfabrikanten en fabrikanten van drukapparatuur die verplicht zijn hun kwaliteitssysteem te laten beoordelen door een onafhankelijke partij.
  • Alle materiaalfabrikanten en fabrikanten van drukapparatuur die niet onderworpen zijn aan een verplichte audit van hun kwaliteitssysteem, maar die op vrijwillige basis een dergelijke oefening willen laten uitvoeren.
  • Alle eindgebruikers en uitbaters die een extra opvolging en bijkomende kwaliteitszekerheid van hun leveranciers en contractors wensen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons