U bevindt zich in de sector Energy & Process Industries

CO2 Neutral label

Het CO2 Neutral® label garandeert dat bedrijven die dit label ontvingen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. Dit label kan alleen verkregen worden dankzij serieuze klimaatinspanningen en onderscheidt zich hiermee van "greenwashing". De verificatie van uw carbon footprint wordt gevalideerd door Vinçotte.

Meer over het CO2 Neutral label:

CO2-neutraliteit kunt u bereiken door enerzijds uw CO2-uitstoot te verminderen en anderzijds de overblijvende CO2-uitstoot te compenseren door gecertificeerde klimaatprojecten te steunen.

Samen met CO2logic begeleidt Vinçotte u om uw bedrijf CO2-neutraal te maken. CO2logic berekent uw huidige CO2-uitstoot, identificeert de opties om deze uitstoot te reduceren en selecteert een duurzaam project waarmee u uw resterende uitstoot kunt compenseren. Vinçotte valideert dit proces en reikt tenslotte het CO2 Neutral label uit.

Types en niveaus van het CO2 Neutral label #

Het CO2 Neutral label biedt verschillende typen en niveaus aan om een organisatie te ondersteunen bij elke stap van uw klimaattraject. Er zijn drie verschillende types van het CO2 Neutral label; een label voor entiteiten, voor producten en voor activiteiten.

Het CO2 Neutral label heeft voor entiteiten/organisaties en producten drie verschillende niveaus: brons, zilver en goud. Deze niveaus geven het ambitieniveau weer en kunnen bedrijven aanmoedigen om verder te gaan in hun traject. Het kan klanten en stakeholders helpen te begrijpen waar een bedrijf staat in het klimaattraject.

Lees de whitepaper voor meer info rond het CO2 Neutral label

>> Download de whitepaper

CO2 Neutral labels voor producten krijgen hun niveau toegekend op basis van een assessment matrix. In deze matrix worden een verschillende vragen gesteld dat gelinkt zijn aan verschillende aspecten van het product zoals: end-of-life, gebruiksfase, data kwaliteit, etc.

Nadat alle vragen zijn beantwoord in de matrix wordt er een gewogen score berekend die zal aangeven of het niveau van het CO2 Neutral Label voor het product brons, zilver of goud is.

Services/activiteiten krijgen geen niveau toegekend. Hier wordt automatisch de volledige scope van de service of activiteit in kaart gebracht. Dit betekent dat alle materiële en relevante emissie bronnen meegenomen worden.

Voordelen CO2 Neutral label

Wil je bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke uitdaging als klimaatverandering en wil je dat engagement duidelijk en herkenbaar maken? Werken aan doortastende en transparante klimaatactie met het CO2 Neutral Label heeft veel voordelen:

Ecologische verantwoordelijkheid: Het CO2 Neutral Label is een erkenning voor de klimaatinspanningen, het geeft aan dat je maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt voor je impact. Met het CO2 Neutral Label wordt duidelijk aangegeven welk aspect van het bedrijf vandaag koolstofneutraal is.


Geloofwaardigheid
: Het CO2 Neutral Label wordt gevalideerd door Vinçotte, een onafhankelijke derde partij. De onafhankelijke validatie staat voor een kwaliteitsgarantie. De dubbele verificatie (eerst door CO2logic en vervolgens door Vinçotte) zorgt ervoor dat men de voorwaarden voor het verkrijgen van het label heeft gevolgd en dat klimaatstrategieën en -inspanningen nauwkeurig en transparant worden gecommuniceerd om de risico's van greenwashing te beperken.

Sterkere reputatie
: Respect voor het milieu en klimaatactie zijn belangrijke motiverende waarden, waaraan zowel potentiële klanten, personeel en andere stakeholder waarde aan hechten.

Sterkere marktpositie
: Door emissies te beperken kan je anticiperen op toekomstig beleid en regelgeving. Met het CO2 Neutral Label kan je je als bedrijf onderscheiden van anderen en de competitiviteit vergroten. Het label kan gebruikt worden in online en offline communicatie.

Kostenreductie
: Door de CO2-voetafdruk te berekenen en emissies te reduceren, kunnen onnodige kosten op tijd bespaard worden. In het proces kunnen onnodige financiële kosten geïdentificeerd worden door de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, energieinefficiëntie, afval, papier en water.

Normen en wetgeving

  • ISO 14068-1 (Carbon Neutrality)

Toepassing CO2 Neutral label

  • Entiteiten (bedrijven, organisaties, sectororganisaties,…)
  • Producten
  • Diensten (evenementen,…)

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons