U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Ingebruikname – commissioning van technische installaties (BREEAM)

Bevindt u zich in de beginfase van uw constructie? Vraagt uw verzekeringsmaatschappij een verslag van uw technische installaties om uw gebouw te verzekeren? Of wilt u een bijkomende kwaliteitscontrole? Vinçotte is als onafhankelijke en neutrale partij uw aangewezen partner.

Onze dienstverlening bestaat uit verschillende fases:

Tijdens de eerste fase controleren onze experten de aanbestedingsdossiers, namelijk de plannen en lastenboeken, van uw technische installaties zoals koeling, verwarming, verluchting, elektriciteit, sanitair – installaties, etc. Zij kijken na of deze conform de wetgeving en normen opgesteld zijn. Dit vormt eigenlijk een bijkomende kwaliteitscontrole en kan soms ook gevraagd worden door de verzekeringsmaatschappij.

De tweede fase gebeurt tijdens de bouw. Hierbij bekijken onze experten het uitvoeringsdossier, de verschillende technische fiches van alle materialen die gebruikt worden en de plannen. We komen regelmatig langs voor een werfbezoek en volgen zo het hele proces op en kijken na of de uitvoering volledig verloopt volgens de gecontroleerde documenten.

Tijdens de laatste fase controleren we de ingebruikname, commissioning van de verschillende technische installaties. Door het uitvoeren van verschillende testen controleren we de goede werking.

Dankzij deze dienst voldoen uw technische installaties aan de wetgeving en normen. Bovendien beschikt u over een eindverslag dat de drie fases, zowel de aanbesteding, de verschillende werfbezoeken als de commissioning, documenteert.

  • Koninklijke Besluiten
  • ARAB en codex over het welzijn op het werk
  • AREI
  • Gewestelijke en Gemeentelijke Reglementen

Normen en standaarden

  • Belgische en Europese normen o.a. normen in de reeks NBN EN 1990 t.e.m. 1999 (Eurocodes), normen NBN, EN, FM en NFPA
  • Eengemaakte Technische specificaties STS
  • Technische voorlichtingen WTCB, OCW en ATG
  • Technische voorschriften ETAG en PTV
  • Specifieke lastenboeken

Deze dienst is gericht op alle actoren die betrokken zijn bij een constructie, zoals: promotoren (vastgoedinvesteerders) en bouwheren (soms op aanvraag van verzekeringsmaatschappij), etc. Dit gebeurt vooral bij grotere gebouwen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.