U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Magneto-inductieve controle van kabels (ACMI)

Vinçotte past een magneto-inductieve controle toe op uw kabels om de levensduur ervan te verlengen.

Meer over magneto-inductieve controle van kabels:

In bepaalde gevallen is naast een visuele controle ook een meer diepgaand onderzoek nodig om ook de inwendige toestand van kabels te kunnen beoordelen. Met onze magneto-inductieve controle kunnen we het verlies aan metaaldoorsnede van de volledige kabel met een nauwkeurigheid van 0,2 procent berekenen.

Door met sterke permanente magneten de kabel lokaal te magnetiseren tot saturatie zal elk lokaal intern of extern defect hetzelfde effect genereren als een open magneet met een bepaalde lekflux. Omdat we de kabel door het meettoestel laten lopen, of omgekeerd het toestel over de kabel, kunnen we deze lekflux meten met speciale spoelen. Die spoelen zullen vervolgens een elektrisch signaal genereren volgens de wet van Lenz. Dit signaal wordt geregistreerd en door onze expert geëvalueerd.

Voordelen magneto-inductieve controle van kabels

De magneto-inductieve kabelcontrole van Vinçotte gaat een stuk verder dan louter een visuele keuring. Bovendien kunnen we met deze methode ook kabels controleren die anders niet of zeer moeilijk bereikbaar zijn, bijvoorbeeld bij kabelbanen of tuikabels van masten.

Normen en wetgeving

  • EN 12927-8
  • ISO 4309:2010

Toepassing magneto-inductieve controle van kabels

  • KMO's
  • industrie
  • ...

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.