U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Brandaudit toeristische logies

Dankzij een controle op de brandveiligheid van uw toeristisch logies kan u uw logies aanmelden bij Toerisme Vlaanderen. Deze aanmelding is een noodzakelijke voorwaarde om een logies te kunnen aanbieden op de toeristische markt in Vlaanderen.

Controlebezoek aanvragen?

Voor de aanvraag van uw brandaudit, dient u het officiële aanvraagformulier in te vullen en ons terug te bezorgen via brandattest@vincotte.be.

Voor de specifieke wetgeving, documenten of extra informatie kan u terecht bij Toerisme Vlaanderen. Download ook hun brochure 'Logiesdecreet in één oogopslag'.

Heeft u nog technische vragen over de brandveiligheid van uw toeristisch logies, ga dan zeker een kijkje nemen op de site van Toerisme Vlaanderen – Brandveiligheid. De “FAQ over bijlage 2” kunnen u zeker verder helpen.Download het formulier

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan. 10

Op 1 maart 2018 is Vinçotte aanwezig op Prenne 45, het bijscholings- en netwerkevenement van Prebes voor preventieadviseurs in de Brabanthal in Leuven.

Meer lezen
nov. 30

Op donderdag 30/11 ontmoetten honderden top professionals elkaar uit de vastgoedsector en beleefden tijdens het grote partner event van UPSI/BVS het nieuwe Vinçotte! Bouwen aan morgen. Dat doen we samen: met elkaar en natuurlijk ook met onze klanten. Tienduizenden bedrijven vertrouwen daarvoor op Vinçotte Building

Meer lezen
nov. 29

Op donderdag 23 november werden in het Koloniënpaleis in Tervuren voor de 4e maal de Fireforum Awards 2017  voor de beste projecten rond brandveiligheid uitgereikt. Vinçotte was zeer verheugd om als partner aanwezig te zijn tijdens deze uitreiking. Ontdek snel de winnaars.

Meer lezen
nov. 29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen
nov. 20

De Federale Overheid bracht ons op de hoogte van de aanpassing van de wet van 2 oktober 2017 in verband met de ‘regeling van de private en bijzondere veiligheid’.

Meer lezen
nov. 15

Sinds 1 april 2017 is het nieuwe Vlaamse logiesdecreet van kracht. Dit decreet vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten. Elk logies moet verplicht aangemeld  worden en voldoen aan zeven basisnormen die de veiligheid en kwaliteit garanderen. Naast elementen als verzekering en hygiëne is de brandveiligheid cruciaal.         

Meer lezen
nov. 14

Robuuste milieuclaims opzetten die voldoen aan de bepalingen van de ISO 14020-normen? Dat is wat Vinçotte gedaan heeft voor het Green Origin-programma van Air Liquide.

Lees meer
nov. 12

Op 5 december is Vinçotte aanwezig op de Prenne in Kortrijk Xpo. De Prenne is een vakbeurs waar u als preventieadviseur kan netwerken, ervaringen deelt en u bijschoolt. Breng die dag zeker een bezoekje aan onze stand nr.30 in de Commercial Corner. Onze experten beantwoorden graag uw vragen op vlak van inspectie, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleidingen.

Meer lezen
okt. 30

Van 17 oktober tot en met 5 november 2017 kan iedereen zijn mening geven over het energielandschap van de nabije toekomst via een grootschalige enquête.

Meer lezen
okt. 28

Alles onder controle. Vinçotte zorgt voor een veilige vlucht!
Afspraak Antwerp Expo tot en met 12 november 

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven