22 juni Actualiteit

Vinçotte verzorgt de audits voor de drie nieuwe Traxio Certified-kwaliteitslabels

Traxio, de Belgische federatie van de mobiliteitssector, heeft drie gloednieuwe kwaliteitslabels in het leven geroepen. Met de Traxio Certified-labels kunnen verkopers van tweedehandswagens, takeldiensten, garagehouders en carrossiers voortaan hun beroepsernst en vakmanschap in de kijker zetten bij consumenten. Voor de grondige kwaliteitsaudits rekent Traxio op de expertise van Vinçotte.

Op dinsdag 20 juni reikte Vlaams minister Philippe Muyters de eerste Traxio Certified-labels uit. Om het keurmerk te verdienen, moeten ondernemingen juridisch en administratief volledig in orde zijn. Daarnaast moeten ze ook voldoen aan alle aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zo weten klanten dat het bedrijf niet enkel oog heeft voor hun tevredenheid, maar ook voor de veiligheid van het personeel en de bescherming van het milieu.

Alle Traxio Certified-labels omvatten de bovenstaande basisvereisten, maar afhankelijk van hun precieze activiteit kunnen leden hun expertise etaleren met een specifiek label:

  • 'Used cars' voor verkopers van tweedehandsvoertuigen;
  • Road support' voor bedrijven die voertuigen takelen en bergen;
  • 'Repair and maintenance' voor garagehouders en herstellers.


Vervanging van de vestigingswetvereisten

De Traxio Certified-labels komen niet uit het niets. Op 17 maart 2017 gaf de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring voor de afschaffing van de vestigingsvoorwaarden voor het merendeel van de gereglementeerde beroepen. Om consumenten toch de nodige houvast te geven, maakte Traxio snel werk van een alternatief label waarmee professionals in de mobiliteitssector zich kunnen onderscheiden.


Auditing door Vinçotte

Als partner van Traxio zal Vinçotte de kwaliteitsaudits bij de leden uitvoeren. Ook voor technische periodieke controles kunnen Traxio-leden bij Vinçotte terecht.

Bent u actief in de mobiliteitssector en wilt u uw professionalisme in de verf zetten? Neem een kijkje op traxiocertified.be en vraag er het label aan dat bij u past!TRAXIO-labels_20062017_1.jpg

Dinsdag 20 juni reikte Traxio, de federatie van de mobiliteitssector, haar nieuwe Traxio Certified kwaliteitslabels uit. Vinçotte verzorgde de audits bij de leden die als eersten met het keurmerk mogen uitpakken.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven