15 mei Oplossingen

Snellere overschakeling van OHSAS naar ISO 45001 dankzij Vinçotte

De recent gepubliceerde ISO-norm 45001 vervangt de OHSAS 18001 en bevat de vereisten voor een goed veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem. Na de overgangsperiode van drie jaar moet deze nieuwe norm geïmplementeerd zijn. U weet niet hoe hieraan te beginnen? Geen probleem! Vinçotte kan u helpen.

Wat u precies moet doen, hangt vooral af van de leeftijd van uw huidig V&G-managementsysteem. Om te kunnen inschatten wat de invloed van de verandering zal zijn, raden we aan om een impactanalyse of gap-analyse uit te voeren. Dat betekent concreet dat u:

  • de norm ISO 45001 grondig doorneemt;
  • een GAP-analyse uitvoert om het bestaand V&G-managementsysteem en de nieuwe eisen van de norm te vergelijken;
  • een actieplan opstelt;
  • nieuwe competenties ontwikkelt en bewustzijn creëert bij alle betrokken partijen;
  • het bestaande V&G-managementsysteem aanpast aan de nieuwe normeisen;
  • indien u hulp nodig heeft, contact met ons opneemt.

Waar kan Vinçotte bij helpen? Van pre-audit tot follow-up

U weet niet hoe u aan de gap-analyse moet beginnen? Dan voeren wij voor u graag een pre-audit uit. Deze vergelijkt – net zoals de gap-analyse – de bestaande met de gewenste toestand. Het rapport van deze pre-audit kan u gebruiken om een actieplan op te stellen zodat de overgang vlotter verloopt.

Naast het uitvoeren van een pre-audit helpen we u graag bij het opleiden, vormen en coachen van uw medewerkers. Vinçotte Academy voorziet zowel opleidingen en trainingen om de kennis van de ISO 45001 te vergroten, als opleidingen voor uw interne veiligheids- en gezondheidsauditoren. U kan deze opleidingen als open opleiding volgen of we geven ze bij u in uw bedrijf.

Als alle elementen uit de norm ISO 45001 zijn ingevoerd en het managementsysteem langer in dienst is dan drie maanden kunnen we voor u de certificatieaudit uitvoeren en een auditverslag opstellen. We bekijken hierbij of de organisatie voldoet aan de normeisen en schrijven bij een positief advies een certificaat uit. Hierna organiseren we jaarlijks een follow-up audit.

Wilt u graag meer informatie?

Aarzel niet om contact op te nemen en het contactformulier in te vullen of lees hier meer.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven