25 september

Innovatieve samenwerking: Inspectie van vanglijnen bij BENEO met een drone van Vinçotte.

Als het om veiligheid in industriële omgevingen gaat, telt elk detail. Daarom heeft Vinçotte samengewerkt met BENEO aan een project dat deel uitmaakt van een duurzaam partnerschap tussen beide bedrijven. Deze samenwerking loste een complexe uitdaging op: de inspectie van ontoegankelijke (en dus niet conventioneel controleerbare) vanglijnen, en benadrukte zo de innovatie en efficiëntie van Vinçotte.

Een kritiek probleem voor BENEO

Op de productiesite Oreye van BENEO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van voedingsmiddelen, waren een aantal vanglijnen - cruciaal voor de veiligheid van de werknemers - ontoegankelijk voor conventionele hijsinspecties waarbij onder andere een visuele controle wordt uitgevoerd. Deze vanglijnen konden niet langer worden gecontroleerd en waren daarom niet langer bruikbaar.

De oplossing voor dit probleem leek aanvankelijk duur en complex. Om de visuele inspectie van de vanglijnen uit te voeren, zou niet alleen de productie verstoord moeten worden, maar zouden er ook talloze steigers gehuurd moeten worden om bij de bevestigingspunten van de vanglijnen te komen. Deze optie zou een aanzienlijke impact hebben gehad op de activiteiten van BENEO, zowel wat tijd als budget betreft.

Vinçotte schiet te hulp met een innovatieve oplossing

Het was op dit kritieke punt dat Vinçotte met een innovatieve oplossing kwam die het spel veranderde. In plaats van te kiezen voor traditionele en dure methodes, stelde Vinçotte de drone-technologie voor. Deze innovatieve aanpak zou het mogelijk maken om de levenslijn visueel te inspecteren op een niet-intrusieve manier en zonder de lopende productie te verstoren.

Vinçotte stelde een interdisciplinair team samen bestaande uit een drone-piloot en een hijsdeskundige. De oprichting van dit team werd mogelijk gemaakt door de expertise van Vinçotte en haar wens om aan de spits van de technologie te blijven om haar klanten de best mogelijke service te bieden.

Dankzij het gebruik van een drone kon Vinçotte een nauwkeurige en efficiënte visuele inspectie uitvoeren van de toestand van de vanglijnen en hun bevestigingspunten. De vastgelegde beelden met hoge resolutie stelden de experts van Vinçotte in staat om te beoordelen of de vanglijnen voldeden aan de huidige veiligheidsnormen. Dit alles zonder de werking van de fabriek te verstoren of buitensporige kosten te maken.

De vanglijnen werden visueel conform de veiligheidsnormen verklaard en BENEO kon ze met het volste vertrouwen weer in gebruik nemen.Het resultaat was dat de werknemers hun veiligheid gegarandeerd werd en het bedrijf productieonderbrekingen kon vermijden.

  • Edwige Bennardo, Account Manager, Vinçotte: "BENEO vertrouwde ons voor deze nieuwe inspectie en we hebben er alles aan gedaan om een innovatieve en effectieve oplossing te bieden. We zijn verheugd dat onze expertise in industriële inspectie BENEO gemoedsrust en veiligheid heeft gegeven. "
  • Frédéric Olivy, Manager WCC (Work Coordination Center) bij BENEO, voegde hieraan toe: "Vinçotte bood ons een innovatieve oplossing en deed al het nodige onderzoek voor de succesvolle implementatie ervan. We kunnen deze levenslijnen weer gebruiken, wat echt positief is voor ons bedrijf."

Who is BENEO?

BENEO has long-term experience in developing and producing ingredients from natural sources for food, feed and pharmaceutical products. These plant-based functional ingredients help improve the nutritional and technical properties of a wide variety of products, by supporting health and optimising taste and texture. The company’s portfolio includes functional carbohydrates from sugar beet, prebiotic chicory root fibre, plant-based proteins and speciality ingredients from rice.

Through a unique chain of expertise, including the BENEO-Institute that provides decisive insights into nutrition science and legislation, and the BENEO-Technology Center that consults in application technology, BENEO supports customers by providing ingredients that promote a healthy lifestyle in a holistic way.

Formed in 2007, BENEO is active in over 80 countries, employs more than 1,000 people and has five state-of-the-art production sites in Belgium, Chile, Germany and Italy.

www.beneo.com

Interesseert deze oplossing u?

Klik hier om contact op te nemen met onze experts.