29 november Actualiteit

FireForum Awards 2017: dit zijn de winnaars

Op donderdag 23 november werden in het Koloniënpaleis in Tervuren voor de 4e maal de Fireforum Awards 2017 voor de beste projecten rond brandveiligheid uitgereikt. Vinçotte was zeer verheugd om als partner aanwezig te zijn tijdens deze uitreiking. Ontdek snel de winnaars.

Categorie Preventieadviseurs

In de categorie 'Interne preventieadviseurs' mocht de samenwerking tussen CNPP en Engie voor hun project “Brandpreventie door Foreign Material Exlusion” de trofee ontvangen.

Categorie Brandweer

In de categorie ‘Brandweer' ging de Award naar het project van de hulpverleningszone Waasland voor hun brandpreventieproject 'vuur' voor leerlingen van het vierde leerjaar. Ook de ouders en de leerkrachten werden in dit project betrokken.

Categorie Special award & publieksprijs

Zowel de The Special Award of the Jury als de Publieksprijs werden toegekend aan het F4N – Firefighters 4 Nepal. Zij ondersteunen de Nepalese brandweer met opleiding en materiële hulp. In de toekomst wordt er zelfs gedacht aan een volwaardige brandweerschool!


Categorie Studie- en archtectenbureau

In de categorie 'Studie- en Architectenbureaus' ontvingen de vertegenwoordigers van FESG, de Award voor hun project over de renovatie en herbestemming van de OLV-kerk tot een multifunctionele ruimte.


Categorie Wetenschappelijk onderzoek

De VIPA studie ‘brandveiligheid in ouderenvoorzieningen: onderzoek naar de doelmatigheid van alternatieve brandveiligheidsmaatregelen in nieuwe zorgconcepten’ heeft de Award gewonnen in de categorie Wetenschappelijk Onderzoek.


Life Time Achievement 2017

Als afsluiter van de avond werd Guy Van de gaer, de winnaar van de Life Time Achievement 2013 op het podium geroepen om een tipje van de sluier op te lichten wie de winnaar van de Life Time Achievement 2017 zou kunnen zijn. Bij het opsommen van de verdiensten en de carrière van de voorgedragen persoon begreep eenieder al vlug dat het ging om Kolonel Ir. Donald Withouck, tot voor kort zonecommandant van de Hulpverleningszone Midwest.


Bezoek de FireForum website voor het volledige artikel.

Download hier de Fireforum Award 2017 - brochure met een overzicht van alle genomineerden.