Vinçotte news blog

Follow us on our blog and stay up to date!
Jun23

De recente uitreiking van het 5.000ste lSO 9001 certificaat mag met gepaste trots een mijlpaal genoemd worden. Het mag een gelukkig toeval heten dat net Katoen Natie, één van ’s werelds leidende logistieke dienstverleners deze eer te beurt valt. “Ik moet wel zeggen dat Katoen Natie, mathematisch gezien, een goede kanshebber was”, vertelt Vinçotte Lead Auditor Dimitri van Hilst. “In de voorbije jaren leverde Vinçotte immers al meer dan 50 ISO- certificaten en gecombineerde certificaten af aan Katoen Natie.

Read more
May18

Totaalservice met Rope Access

Om op hoogte of op moeilijk bereikbare plaatsen inspecties en structureel onderzoek uit te voeren heeft Vinçotte internationaal een samenwerking opgezet met de RAC Group, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in zogenaamde Rope Accesstechnologie. Speciaal getrainde technici voeren de werken uit aan touwen, met technieken afkomstig uit de speleologie. Omdat daarbij geen stellingen nodig zijn, levert de methode een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing.

Read more
Feb10

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, ontwikkelt samen met zijn Britse joint-venture partner National Grid Interconnector Limited het project ‘Nemo Link’: een onderzeese verbinding tussen de hoogspanningsnetwerken van België en het Verenigd Koninkrijk. Zo kunnen beide landen onderling stroom verhandelen, de bevoorradingszekerheid verhogen en de stijgende integratie van hernieuwbare energie beter opvangen.

Read more
Jan14

Fireforum vzw stelt zich tot doel een efficiënte ‘veiligheidsketen brand’ te bewerkstelligen om de brandveiligheid van personen en goederen te bevorderen. In dit kader werd een nieuw vrijwillig kwali- teitslabel gelanceerd. Audi Brussels was één van de eerste bedrijven die op 21 november 2013 zijn ‘Fireforum Certified Building’ (FCB) certificaat in ontvangst mocht nemen.

Read more