07 maart Oplossingen

Hoogtechnologische innovatie in tank inspectie technieken

Dankzij onze innovatieve toepassingen, levert Vinçotte een hoogwaardige inspectie en analyse van uw stockage tanks. Een kort overzicht!

Opslagtanks in topconditie houden is essentieel voor de veiligheid en betrouwbaarheid, maar traditionele methoden hebben vaak hun beperkingen.

We geven je graag een overzicht van de vier belangrijkste methoden:

Crawlers
: Deze robots onderzoeken nauwgezet de wanden van uw tank. Deze gespecialiseerde crawlers gebruiken ultrasone technologie om de dikte nauwkeurig in kaart te brengen en mogelijke zwakke plekken in de tankwand te identificeren.

RVI-drones: Besloten ruimtes en moeilijk bereikbare plaatsen zijn geen partij voor RVI drones. Deze hightech robots navigeren door ingewikkelde interne structuren, leggen gedetailleerde visuele gegevens vast en belichten potentiële problemen die misschien niet direct zichtbaar zijn

PEC inspectie: Pulsed Eddy Current (PEC) inspectie maakt gebruik van elektromagnetische velden om verborgen gebreken zoals scheuren en corrosie onder het tankoppervlak op te sporen. Deze niet-destructieve techniek geeft een dieper inzicht in de interne integriteit van de tank.

Floorscan: Onderschat het belang van de bodem van de tank niet. Bodemscans maken gebruik van elektromagnetische golven om de tankbodem in kaart te brengen, waardoor potentiële problemen zoals ongelijkmatige zettingen, verborgen puin of corrosie die de algehele stabiliteit van de tank in gevaar kunnen brengen, aan het licht komen.

Door deze geavanceerde methoden te combineren, stelt Vinçotte u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over uw opslagtanks, zodat ze veilig en betrouwbaar blijven werken.

Lees er meer over op onze nieuwe overzichtspagina!