Vinçotte.com
Manu Pineiro

Manu Pineiro - Coating inspector

Met zijn diploma ‘Mechanica’ ging Manu in 1986 aan de slag in het AIB-labo. In 2003 krijgt hij de vraag om de dienst ‘Coating Technology’ (deklaagtechnologie) te gaan versterken. Deze job nam hij zo ter harte, dat hij in de wandelgangen al na korte tijd aangesproken werd als ‘de roestdokter.

Klein maar veelzijdig

"Als inspecteur houd ik mij vandaag voornamelijk bezig met expertises van staalstructuren. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan om een periodieke controle, waarbij ik dan de bestaande constructie inspecteer. Zo controleer ik jaarlijks gedurende een drietal weken het coatingsysteem van de pijlers waarop de LNG-terminal van Fluxys (Zeebrugge) gebouwd is."

Wereldwijd

"Een ander boeiend aspect van mijn job is dat 'Coating Technology' één van de opkomende technologiedomeinen is. Dát op zich heeft voor mij al een grote kwaliteitswaarde: wij lopen mee op kop en worden zelfs wereldwijd gevraagd om onze unieke knowhow. Daarbij komt ook dat we binnen een heel breed vakgebied actief zijn, met bijgevolg heel afwisselend werk. De ene dag ben ik in het Antwerpse havengebied, de andere dag ben ik op de Feluysite in Wallonië om bij onze petrochemische klanten een expertise te doen op de coatings van de binnenwand van tanks die agressieve chemische stoffen bevatten. De week daarop kan ik in het buitenland zijn voor een inspectie bij een fabrikant van pijpleidingen".