U bevindt zich in de sector Voertuighomologatie

IATF 16949 - International Automotive Task Force

Wilt u zich laten certificeren als (onderdelen)fabrikant in de automobielindustrie? Of bent u al erkend fabrikant, maar wil van certificatie-instantie veranderen? In elk van deze gevallen kan u bij Vinçotte terecht. Onze IATF-certificatiespecialisten bogen op ruime ervaring in certificatieprocessen in de automobielindustrie. Zij voeren voor u alle audits en papierwerk uit die nodig zijn om uw certificaat als erkend producent in de automobielindustrie te behalen, vernieuwen of uit te breiden.

Van ISO/TS 16949 naar IATF 16949

Als toeleverancier in de automobielsector bent u verplicht om een uniform kwaliteitssysteem in te voeren. Tot voor kort waren de technische eisen van dit kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) vastgelegd in de ISO/TS 16949-standaard, maar die werd in oktober 2016 vervangen door de meer uitgebreide IATF 16949.

IATF 16949

Deze nieuwe standaard is opgebouwd volgens de internationaal erkende ISO 9001:2015-norm. Ze bevat een aantal nieuwe eisen en is op vele vlakken duidelijker dan de vorige. IATF 16949 legt een sterkere nadruk op klanttevredenheid, maar wil tegelijk ook de variatie verminderen en verspilling tegengaan. Met een certificatie voor deze norm tonen fabrikanten aan dat ze voldoen aan de strenge, specifieke eisen van de automobielindustrie en de Original Equipment Manufacturers (OEMs).

Wat Vinçotte voor u doet

Met de oplossing ‘IATF-certificatie 16949:2016’ verzorgt Vinçotte alle types IATF-certificatie, van de initiële audit over opvolgingsaudits tot hernieuwingsaudits. Als autofabrikant bent u verplicht om specifieke eisen te implementeren die ervoor zorgen dat uw productie voldoet aan de Automotive QMS-standaard. De Vinçotte-experten kunnen u hierbij uitstekend assisteren.

Voor wie

Deze totaaloplossing is er voor alle fabrikanten, Belgisch of internationaal, van productie-onderdelen, serviceonderdelen en accessoires in de automobielindustrie.

Relevante wetgeving en normen

  • IATF 16949:2016 Automotive Quality Management System Standard, 1st Edition, 1 October 2016;
  • Automotive certification scheme for IATF 16949: Rules for achieving and maintaining IATF recognition, 5th Edition, 1 November 2016.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr. 11

28 april is de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Meer lezen
feb. 17

In deze aflevering van "Alle zaken op een rijtje" op bezoek bij Vinçotte legt Femke Elpers, Talent Acquisition Manager, uit wat het betekent om bij Vinçotte te werken en vertelt Marco Croon, CEO voluit over Vinçotte 3.0 waarbij Vinçotte dichter bij de klant komt en voluit gaat voor digitalisering.

Meer lezen
nov. 29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen
okt. 30

Van 17 oktober tot en met 5 november 2017 kan iedereen zijn mening geven over het energielandschap van de nabije toekomst via een grootschalige enquête.

Meer lezen
okt. 28

Alles onder controle. Vinçotte zorgt voor een veilige vlucht!
Afspraak Antwerp Expo tot en met 12 november 

Meer lezen
okt. 25

Zet u straks het nieuwe jaar goed in? Als het van Vinçotte Academy afhangt wel! Op 1 januari 2018 opent het in Vilvoorde een heus nieuw Technical Training Center.

Meer lezen
okt. 18

Snel en efficiënt vinden wat u zoekt. Meteen bij de juiste persoon terecht kunnen met je vragen. Onmiddellijk correcte informatie ontvangen. Als eerste op de hoogte zijn van de actualiteit in uw business. Wellicht zijn deze 4 zaken ook voor u belangrijk. Ontdek daarom vandaag nog onze nieuw website. Met uw gepersonaliseerde account ...

Meer lezen
sep. 25

Een veilige werkplek creëren vereist een integrale aanpak. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een gepaste opleiding op maat. Met de praktijktrainingen van Vinçotte Academy hebben uw medewerkers en u alles onder controle. Samen zijn we op weg naar een steeds veiligere en meer efficiënte werkplek en samenleving. Interesse in een opleiding?

Meer lezen
sep. 20

Op 19 september werd door Agoria de 9de award van de preventieadviseur van het jaar uitgereikt. De winnaar van de award 2017 is Kirsten Vanleeuw, preventieadviseur Borealis te Kallo. Alvast een dikke proficiat aan Kirsten!

Ook bij Vinçotte dragen we veiligheid hoog in het vaandel. We helpen je graag verder met preventie-analyses in je bedrijf.

Meer lezen
jun. 21

In Middelkerke landde op 19 juni een uniek kunstwerk ... ‘De Straalvogel’ is een vliegtuig van negen meter lang dat volledig uit gerecycleerde materialen is gebouwd. De naam doet misschien een belletje rinkelen want de Straalvogel komt uit de koker van Jef Nys, de geestelijke vader van Jommeke. Vinçotte stond in voor de veiligheidscontrole en nodigt jou uit om het kunstwerk zelf te ontdekken! 

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven