Als broker, importeur of handelaar van voedingsproducten of verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingsindustrie zijn kwaliteit en voedselveiligheid van primordiaal belang. De afnemers van uw producten vragen u om garanties te tonen dat kwaliteit en (voedsel)veiligheid effectief hoog in het vaandel gedragen worden. Kan u deze garanties voorleggen en worden deze wereldwijd geaccepteerd? Is dit door een onafhankelijke derde bevestigd?
In het audittraject voor de BRC Agents and Brokers evalueert de auditor van Vinçotte het vermogen van uw bedrijf om te voldoen aan de eisen gesteld in de BRC Agents and Brokers norm. Op deze wijze wordt het kwaliteitssysteem en het HACCP systeem doorgelicht, net als uw vermogen om in de praktijk op een hygiënische wijze en met de gepaste fabricatiemethode de producten te leveren naar tevredenheid van uw klant.
Algemene regelgevende wetgeving EU/178/2002
Levensmiddelenhygiëne EU/852/2004
Hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong
EU/853/2004
Microbiologische criteria EU/2073/2005
Informatie aan de consumenten EU/1169/2011
Materialen bij contact EU/1935/2004
BRC Agents and Brokers is bestemd voor makelaars, invoerders en handelsagenten om te kunnen garanderen dat die laatsten passende maatregelen treffen om de voedselveiligheid te garanderen. Het kan toegepast worden ongeacht het product.
BRC heeft specifieke normen voor bedrijven die voedingsproducten transformeren (BRC Food), verpakkingen produceren (BRC IoP), voor logistieke centra (BRC Storage and Distribution).
Certificatie ten opzichte van de BRC Agents and Brokers standaard kan gecombineerd verlopen met bijvoorbeeld een certificatie ten opzichte van de IFS Broker standaard, de ISO 22000 standaard of ten opzichte van de Autocontrolegidsen
Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11