U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming

Gammaspectrometrie

Radioactieve stoffen worden dagelijks met succes ingezet in de verschillende sectoren. Maar het vervoeren en lozen ervan is niet zonder risico. De activiteitsconcentratie van deze stoffen monitoren is dan ook essentieel om de veiligheid te garanderen. Bij het overschrijden van de wettelijk vastgelegde grenzen, bent u verplicht aangifte te doen of een vergunning aan te vragen. 

Voor al deze controles en diensten is Vinçotte de ideale partner. Wij zijn een gecertificeerde instantie met erkende deskundigen in de fysische controle  die alle types controles op radioactieve stoffen uitvoeren. Bij ons kan u ook terecht voor expertise, bijstand en opleidingen rond stralingsbescherming.

Vinçotte voert inspecties uit, maar doet veel meer dan dat. Voor gammaspectrometrie  bieden we diensten en technieken als:

  • Metingen. Met een HPGe-gammaspetrometer bepalen onze experts de activiteitsconcentratie van radioactieve stoffen voor diverse materiaalmatrices en geometrieën. 
  • Overleg met deskundigen erkend in fysische controle. Als voor een risicoanalyse extra duiding van de metingen nodig blijkt, schakelen we een team van deskundigen in. 

U ontvangt een rapport van de metingen en indien van toepassing een overzicht van de verschillende afvoer-, gebruiks- en vervoersmodaliteiten voor de radioactieve stoffen. 

Voor wie

Onze oplossing is er voor alle professionals die beroepshalve met radioactieve stoffen werken.

Relevante wetgeving en normen

  • Koninklijk Besluit (20 juli 2001) houdende het algemeen reglement op de bescherming van de bevolking, van de werknemers en het leefmilieu tegen de gevaren die voortvloeien uit ioniserende straling.

Ontdek onze services:

  • metingen
  • Overleg met deskundigen erkend in de fysische controle

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
nov. 14

We moeten het u niet meer zeggen: we riskeren deze winter een stroomtekort. Om een black-out te voorkomen, is de regering immers van plan een afschakelplan te activeren. Maar wat houdt dat in en wat kunt u, als particulier of als onderneming, doen om afschakeling te vermijden en ermee om te gaan?

Meer lezen
okt. 15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen
feb. 11

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnieuw opnames maken bij Vinçotte. In deze aflevering waren ze te gast bij Olivier Goossens - Directeur Vinçotte Controlatom, Dirk Debusscher - Executive Vice President (Petro) Chemicals & Pharmaceuticals en Jos Windey - Chief Operations Officer.

Meer lezen
nov. 29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen
nov. 07

150 jaar geleden Marie Curie geboren werd, de moeder van de radioactiviteit? Vandaag worden haar ontdekkingen nog steeds gebruikt, onder meer voor de behandeling van kanker door bestraling. Vinçotte Controlatom zorgt dan weer voor de veiligheid van deze bestralingstoestellen.

Meer lezen
okt. 30

Van 17 oktober tot en met 5 november 2017 kan iedereen zijn mening geven over het energielandschap van de nabije toekomst via een grootschalige enquête.

Meer lezen
okt. 28

Alles onder controle. Vinçotte zorgt voor een veilige vlucht!
Afspraak Antwerp Expo tot en met 12 november 

Meer lezen
okt. 25

Zet u straks het nieuwe jaar goed in? Als het van Vinçotte Academy afhangt wel! Op 1 januari 2018 opent het in Vilvoorde een heus nieuw Technical Training Center.

Meer lezen
okt. 18

Snel en efficiënt vinden wat u zoekt. Meteen bij de juiste persoon terecht kunnen met je vragen. Onmiddellijk correcte informatie ontvangen. Als eerste op de hoogte zijn van de actualiteit in uw business. Wellicht zijn deze 4 zaken ook voor u belangrijk. Ontdek daarom vandaag nog onze nieuw website. Met uw gepersonaliseerde account ...

Meer lezen
sep. 25

Een veilige werkplek creëren vereist een integrale aanpak. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een gepaste opleiding op maat. Met de praktijktrainingen van Vinçotte Academy hebben uw medewerkers en u alles onder controle. Samen zijn we op weg naar een steeds veiligere en meer efficiënte werkplek en samenleving. Interesse in een opleiding?

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven