U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming

Elektromagnetische velden - Statisch magnetisch veld - 0,5 mT

Als onafhankelijke partner doen wij een oplevering en een periodieke controle van de veiligheid van MRI-installaties wat de risico’s betreft die verbonden zijn aan de blootstelling aan elektromagnetische velden, met inbegrip van het statisch magnetisch veld. Hierbij hoort de controle van de  veiligheidscontouren rond de magneet, zoals de 0,5 mT-lijn. Rekening houdend met de hoge gebruiksgraad van MRI-toestellen en het stijgend aantal incidenten met MRI-scanners wereldwijd kan een dergelijke controle in combinatie met specifieke opleidingen voor de werknemers bijdragen tot een veiligere werksituatie.

Het koninklijk besluit van 20 mei 2016 betreffende de bescherming van de gezondheid en de veiligheid van de werknemers tegen de risico’s van elektromagnetische velden op het werk bepaalt dat de werknemers een specifieke analyse van die risico’s moeten maken. Afhankelijk van de resultaten van die analyse kunnen preventieve en corrigerende maatregelen en acties noodzakelijk blijken.

Een oplevering van de MRI-installatie

Een gedetailleerde controle van de technische en organisatorische maatregelen voor installaties voor beeldvorming met magnetische resonantie (afbakening van de zones, beveiligingen, signalisatie, preventieve maatregelen,…) om de veiligheids- en gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan de aanwezigheid van elektromagnetische velden te verminderen.

Blootstellingsmetingen

Onze expert voert metingen uit van de blootstellingsniveaus van MRI-installaties (RF en statisch magnetisch veld). Wij controleren ook de conformiteit van de veiligheidscontouren zoals de 0,5 mT-lijn.

Adviezen en aanbevelingen

Wij helpen u bij het uitwerken van een actieplan dat de technische en/of organisatorische maatregelen bevat om de veiligheids- en gezondheidsrisico’s te verminderen die verbonden zijn aan de aanwezigheid van elektromagnetische velden.

Opleidingen

Wij geven opleidingen en toolbox meetings voor de werknemers, in overeenstemming met de geldende wetgeving (art. 30).  

Wetgeving en normen

12 JULI 1999. — Aanbeveling van de Raad betreffende de beperking van blootstelling van de bevolking aan elektromagnetische velden van 0 Hz tot 300 GHz.
20 mei 2016. — Koninklijk Besluit betreffende de bescherming van de gezondheid en de veiligheid van de werknemers tegen de risico’s van elektromagnetische velden op het werk

Resultaten en output

  • Een oplevering van de MRI-installatie in de vorm van een syntheseverslag waarmee u kunt voldoen aan het K.B. van 20-05-2016,
  • Resultaten van metingen volgens de geldende normen en aanbevelingen;
  • Gerichte aanbevelingen en adviezen ten behoeve van de gebruikers van MRI-installaties om hun veiligheid te garanderen wat de risico’s betreft die verbonden zijn aan de aanwezigheid van elektromagnetische velden;
  • Opleidingen en sensibiliseringscampagnes ten behoeve van de werknemers (toolbox);

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
nov. 14

We moeten het u niet meer zeggen: we riskeren deze winter een stroomtekort. Om een black-out te voorkomen, is de regering immers van plan een afschakelplan te activeren. Maar wat houdt dat in en wat kunt u, als particulier of als onderneming, doen om afschakeling te vermijden en ermee om te gaan?

Meer lezen
okt. 15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen
feb. 11

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnieuw opnames maken bij Vinçotte. In deze aflevering waren ze te gast bij Olivier Goossens - Directeur Vinçotte Controlatom, Dirk Debusscher - Executive Vice President (Petro) Chemicals & Pharmaceuticals en Jos Windey - Chief Operations Officer.

Meer lezen
nov. 29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen
nov. 07

150 jaar geleden Marie Curie geboren werd, de moeder van de radioactiviteit? Vandaag worden haar ontdekkingen nog steeds gebruikt, onder meer voor de behandeling van kanker door bestraling. Vinçotte Controlatom zorgt dan weer voor de veiligheid van deze bestralingstoestellen.

Meer lezen
okt. 30

Van 17 oktober tot en met 5 november 2017 kan iedereen zijn mening geven over het energielandschap van de nabije toekomst via een grootschalige enquête.

Meer lezen
okt. 28

Alles onder controle. Vinçotte zorgt voor een veilige vlucht!
Afspraak Antwerp Expo tot en met 12 november 

Meer lezen
okt. 25

Zet u straks het nieuwe jaar goed in? Als het van Vinçotte Academy afhangt wel! Op 1 januari 2018 opent het in Vilvoorde een heus nieuw Technical Training Center.

Meer lezen
okt. 18

Snel en efficiënt vinden wat u zoekt. Meteen bij de juiste persoon terecht kunnen met je vragen. Onmiddellijk correcte informatie ontvangen. Als eerste op de hoogte zijn van de actualiteit in uw business. Wellicht zijn deze 4 zaken ook voor u belangrijk. Ontdek daarom vandaag nog onze nieuw website. Met uw gepersonaliseerde account ...

Meer lezen
sep. 25

Een veilige werkplek creëren vereist een integrale aanpak. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een gepaste opleiding op maat. Met de praktijktrainingen van Vinçotte Academy hebben uw medewerkers en u alles onder controle. Samen zijn we op weg naar een steeds veiligere en meer efficiënte werkplek en samenleving. Interesse in een opleiding?

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven