BRC Food-audit

BRC Food is een internationale standaard die het voedselveiligheidssysteem van leveranciers kwalificeert. Alle facetten van het productieproces worden gescreend aan de hand van een 300-puntentellende checklist.

Vinçotte is erkend door BRC om deze audit uit te voeren en na een positieve evaluatie de certificaten toe te kennen die u vervolgens kunt gebruiken om de goede kwaliteit van uw producten aan te prijzen bij klanten.

Meer over BRC Food-audit:

BRC Food is een internationale standaard met meer dan 15.000 gecertificeerde bedrijven in meer dan 100 landen. Zeker wanneer uw bedrijf producten aan retailers in het Verenigd Koninkrijk levert, is deze certificatie onmisbaar.

Gedurende het hele audittraject onderzoekt Vinçotte of uw bedrijf voldoet aan alle eisen die BRC stelt. Zo worden het kwaliteitssysteem en het HACCP doorgelicht en wordt er gekeken of u erin slaagt om op een hygiënische manier en met de gepaste fabricagemethodes uw producten af te leveren.

BRC heeft ook specifieke normen voor bedrijven die verpakkingen produceren (BRC IoP), voor logistieke centra (BRC Storage and Distribution) en voor bedrijven die producten importeren en exporteren (BRC Agents and Brokers).

Certificatie ten opzichte van de BRC Food-standaard kan gecombineerd worden met verschillende andere certificaties zoals IFS, FSSC 22000, Autocontrolegidsen,...

Voordelen BRC Food-audit

  • Wanneer u deze audit door Vinçotte laat uitvoeren bent u zeker van een grondige evaluatie van uw kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem.
  • Wij stellen een gedetailleerd auditverslag op waarin we ook advies geven over maatregelen die u kunt nemen om mogelijke afwijkingen van de standaarden te verhelpen.
  • Wij reiken een certificaat uit dat u kunt gebruiken voor commerciële doeleinden.
  • BRC is erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en voldoet aan alle eisen die worden gesteld door retailers.
  • U wordt opgenomen in het register met gecertificeerde ondernemingen dat door BRC zelf wordt gepubliceerd.
  • U bespaart geld en tijd bij de uitvoering van leveranciersaudits.

Normen en wetgeving

  • Algemene regelgevende wetgeving EU/178/2002
  • Levensmiddelenhygiëne EU/852/2004
  • Hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong
  • EU/853/2004
  • Microbiologische criteria EU/2073/2005
  • Informatie aan de consumenten EU/1169/2011
  • Materialen bij contact EU/1935/2004
  • BRC Food

www.brcglobalstandards.com

www.brcdirectory.com

Toepassing BRC Food-audit

Productiebedrijven die hun producten aan retailers verkopen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.