Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mrt03

Water-link werkt samen met Suivo om alle voertuigen, machines en gereedschappen in kaart te brengen en op te volgen. Omdat ongeveer 2600 van deze assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte bleek al snel dat door een slimme koppeling met de MyVinçotte / Digi-Tags omgeving enorm veel administratieve tijd bespaard kan worden.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen
jan19

Nautilus - een 23.000 m2 groot complex met 4 appartementsblokken van 7 tot 17 verdiepingen en twee kelders van 8.700 m2 - en Atlantis - 3 appartementsblokken van 7 verdiepingen met winkelruimtes en een parkeergarage - vormen samen een groot gebouwencomplex aan het Kanaal van Anderlecht. Vinçotte nam alle uitdagingen van deze nieuwbouw onder de loep en werkte van bij de start van het project nauw samen met de klanten.

Meer lezen
jan10

De lijn Horta-Avelin tussen België en Frankrijk is een bovengrondse 380 kV-hoogspanningsverbinding. Om te voorzien in de toekomstige behoeften van het elektriciteitsnet heeft Elia de hoogspanningslijn versterkt. Vinçotte voerde de veiligheidscoördinatie uit.

Meer lezen
dec01

PERSBERICHT, 1 december 2021 - Deze ochtend werden de medewerkers van Vinçotte en Kiwa geïnformeerd over het voorgenomen besluit van beide bedrijven om samen te gaan. Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte samen een stevige stap om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

Meer lezen
nov05

Gisteren ontdekten vele bedrijven in de autosector & docenten Autotechnologie tijdens het onderzoeksevent van Thomas More Research op Campus De Nayer Thomas More antwoorden op vragen in verband met hybride wagens.

Meer lezen
okt15

We zien meer en meer elektrische voertuigen in het straatbeeld opduiken. Daarom zullen er in de meeste gevallen extra maatregelen genomen moeten worden in gebouwen. De huidige brandveiligheidsvoorschriften zijn namelijk gebaseerd op het stallen van traditionele voertuigen met verbrandingsmotor en de aanwezige preventiemaatregelen zijn dus niet voldoende voor de specifieke brandrisico’s van elektrische voertuigen.

Meer lezen
okt12

In dit kort filmpje hoort u meteen van onze collega's zelf wat de voordelen zijn van een opleiding bij Vinçotte zelf te volgen.

Meer lezen
okt08

Duurzaamheid staat voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda. De druk vanuit de maatschappij en het beleid om te verduurzamen wordt opgevoerd en werknemers kiezen steeds meer voor werkgevers die kiezen voor duurzaamheid. Toekomstgerichte bedrijven gaan daarom vaak verder dan het puur wettelijke opgelegde en streven ernaar om intern bepaalde ecodoelstellingen en labels te halen. Vinçotte helpt daarbij.

Meer lezen