Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
okt26

Op woensdag 26 oktober jl behoorden we tot de 8 finalisten voor de 5de editie van de Asset Performance Awards 2023 in Antwerpen, georganiseerd door BEMAS (Belgian Maintenance Association). We presenteerden hier onze "Smart Tools for a Digital Future".

Meer lezen
sep14

Philip Pierloz, Lead Contract Engineer bij Vinçotte praat op 19 september 2023 bij Agoria in Bluepoint Brussel over onze rol als notified body bij de nieuwe machineverordeing en wat de wijzigingen op dat vlak zijn.

Meer lezen
sep13

In een wereld van verandering is het normaal dat reglementering rond veiligheidskeuringen regelmatig wordt herzien en uitgebreid. Een zorgvuldige keuringsplanning die rekening houdt met deze veranderende wetgeving kan veel tijd in beslag nemen.

Meer lezen
sep08

De inspectie-activiteiten van Vinçotte zullen veel baat hebben van de revolutionaire robotsystemen van hibot.

Meer lezen
sep06

Jonas van Hove, Digi-Tags Programme Manager bij Vinçotte praat op 19 september 2023 over onze digitale L&D strategie op het Agoria evenement "Learning with Impact: the role of technology" in Bluepoint Antwerpen.

Meer lezen
aug30

In 2022 koos Port of Antwerp-Bruges, de op één na grootste haven van Europa, voor Digi-Tags, het digitale asset safety management en tagging systeem van Vinçotte.

Meer lezen
aug18

Schneider Electric (SE) is toonaangevend op het gebied van digitalisering van energiemanagement en industriële automatisering: Schneider Electric biedt een oplossing op vele vlakken, van advies over energie en duurzaamheid tot levensduuroptimalisatie van assets. In de zomer van ‘22 besloot SE van start te gaan met de uitrol van Digi-Tags, het digitale tagging systeem van Vinçotte.

Meer lezen
jul25

‘Duurzaam’, ‘oceaanvriendelijk’ of ‘ecologisch’. Het zijn befaamde milieuclaims die bedrijven graag maken, maar helaas vaak holle marketingslogans blijken te zijn. Dat kan niet meer volgens Europa.

Uit een Europees onderzoek blijkt dat meer dan de helft van deze claims ongegrond, misleidend of vaag is. Het toont aan dat producten niet zo milieuvriendelijk zijn als ze worden voorgesteld, wat neerkomt op pure greenwashing. Daar komt verandering in: de Europese Commissie lanceert een voorstel voor een greenwashing-wet, de ‘Green Claim Directive’.

Meer lezen
jul19

Gheysens Smart Lifting, gespecialiseerd in kraanverhuur, industriële verhuis, uitzonderlijk vervoer en kunsttransport, is bovenal een team van ervaren experts die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Als familiebedrijf doen ze er ook alles aan om hun eigen werking en veiligheid steeds te optimaliseren.

Meer lezen
apr11

Waterstof is een belangrijke pijler van de Europese Green deal en in juli 2020 heeft heeft de Europese Commissie een waterstofstrategie voor een klimaatneutraal Europa voorgesteld. Daar is alvast meer dan 25 miljard Euro voor uitgetrokken. De wens om onafhankelijk te worden van Russisch gas gaat de conversie van gas naar waterstof nog versnellen.

Meer lezen