U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Certificatie volgens FISQ en FCB

In installatiebedrijven is brandveiligheid cruciaal. Voldoen aan de wetgeving is niet voldoende. Als u extra maatregelen neemt dan wat de wet voorschrijft, dan geeft u aan uw medewerkers, klanten, omgeving en partners aan dat u brandveiligheid hoog in het vaandel draagt.

FISQ

Het FiSQ-certificaat is uitgegeven door Fireforum vzw, een neutrale organisatie, en is het enige kwaliteitscertificaat voor installatiebedrijven gespecialiseerd in één of meerdere technieken van passieve en/of actieve brandbescherming.

Als partner van Fireforum, kunnen we instaan voor de audit t.b.v. uw certificering.

FCB

De toekenning van het Fireforum Certified Building (FCB)-certificaat betekent dat een gebouw – gedurende de volledige periode waarin het certificaat is toegekend – optimaal beveiligd is tegen brand zowel wat infrastructuur, technieken, organisatie als wat onderhoud betreft.

Vinçotte kan als erkend controleorganisme het FISQ- en FCB-certficaat voor u uitreiken.

FiSQ

Als u het FiSQ kwaliteitscertificaat bezit, betekent dit dat u als installateur de veiligheid en de kwaliteit van uw producten en diensten garandeert gedurende de volledige levensduur van de installaties (van studie & ontwerp tot en met het onderhoud).

FCB

Als u het FCB-certificaat ontvangt, betekent dat dat u als eigenaar of exploitant meer doet dan wat de wet voorschrijft. En dat getuigt van een brede brandveiligheidsvisie.

Als partner van Fireforum, kunnen we instaan voor de audit t.b.v. uw certificering.

Wij sommen hieronder 5 goede redenen op om– als exploitant of eigenaar van een gebouw – het Fireforum Certified Building certificaat aan te vragen:

 1. U draagt de veiligheid van uw medewerkers en uw goederen hoog in het vaandel.
  Het FCB-certificaat vormt een bewijs van het belang dat u hecht aan brandveiligheid in uw gebouw: het is een kwaliteitsgarantie. Niet alleen uw technieken en infrastructuur voldoen aan de normen en worden onderhouden zoals het hoort, u zorgt er ook voor dat de regels en procedures inzake brandveiligheid zijn gekend en worden opgevolgd. Met andere woorden: u zorgt ervoor dat de investeringen die u deed in brandveiligheid, ook blijven renderen op lange termijn.
  De veiligheidscultuur in uw gebouw wilt u ook communiceren naar uw medewerkers en naar de buitenwereld. Het certificaat vormt in die zin een bekroning van uw preventiewerking.
 2. Omwille van de bedrijfscontinuïteit.
  De impact van een brand op een bedrijf kan niet worden onderschat. Van alle kmo’s met slechts één productievestiging die te kampen krijgen met een brand zet nadien 30% een punt achter hun activiteiten. Gedurende de moeilijke periode na een brand wordt hun marktaandeel immers opgeslokt door concurrenten.
  Met het certificaat bewijst u dus niet alleen uw focus op brandveiligheid, maar evengoed uw aandacht voor continuïteit en werkzekerheid.
 3. U maakt uw continue inspanningen voor brandveiligheid zichtbaar.
  Het FCB-certificaat bewijst dat u een brandveilig gebouw heeft opgetrokken of aangekocht en/of zelf exploiteert. Bovendien heeft u ook een cultuur van veiligheid geïnstalleerd en betekent een troef naar de buitenwereld toe. Met het FCB-certificaat onderlijnt u uw professionalisme naar zowel uw (toekomstige) medewerkers, omgeving, klanten, partners als naar uw leveranciers. Bovendien kunt u zich met het certificaat onderscheiden van uw concurrenten.
  Tegelijk is het een hefboom om alle betrokkenen blijvend te sensibiliseren en de lat ook in de toekomst hoog te blijven leggen. Het certificaat getuigt immers van uw blijvende inspanningen om te verbeteren.
 4. Het certificaat versterkt uw imago in gesprekken met brandweer en vergunnende overheden.
  Het verkrijgen van het FCB-certificaat getuigt van uw aandacht voor de veiligheid van uw medewerkers, omgeving en goederen en van de rol die u opneemt als ‘goede huisvader’. In die zin faciliteert het uw gesprekken met overheden, verzekeraars, banken en brandweer.
 5. U toont als werkgever aan dat u tegemoetkomt aan de nieuwste wetgeving inzake brandveiligheid.
  Met het certificaat helpt u meteen ook aan te tonen dat u de Codex welzijn op het werk respecteert. Het FCB-certificaat is een ideaal hulpmiddel bij de verplichte uitvoering van het dynamische risicobeheer binnen het kader van deze nieuwe wetgeving.

Normen en wetgeving

Het FiSQ en FCB-certificaat zijn gebaseerd op externe audits voor certificaten zoals ISO 9001 en VCA.

Het is een onafhankelijk kwaliteitscertificaat, uitgereikt door Fireforum vzw.

FiSQ-certificaat: voor alle installatiebedrijven in de brandveiligheidssector die kwaliteit willen bieden adhv een onafhankelijk certificaat.

FCB-certificaat: voor gebouwbeheerders, gebouweigenaars en bedrijven die brandveiligheid hoog in het vaandel dragen en die dit intern of extern willen aantonen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons