U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Energieprestatietest

Geïnteresseerd in het laten testen van uw energieprestaties? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vinçotte is in België al verschillende jaren marktleider in deze controles.

We voeren onze testen uit op uw installaties van alle groottes:

  • verbrandingsinstallatie: ovens, ketels, warmtekrachtkoppeling, verbrandingsinstallaties, ...
  • warmtewisselaars: condensors, koelers, …
  • turbines
  • koelaggregaten, …

Deze dienst wordt traditioneel gebruikt in het kader van opleveringen van nieuwe of gerenoveerde installaties (verificatie van gegarandeerde prestaties zoals het rendement, het vermogen, de capaciteit, het verbruik).

In het kader van audits kan dankzij deze dienst ook de toestand van bestaande installaties worden beoordeeld, met name om de relevantie van een investering te evalueren. Deze meetinstrumenten maken ook registraties op lange termijn mogelijk (energieboekhouding)

Dankzij deze metingen kan men ook, door middel van een balans, de onderste verbrandingswaarde van weinig homogene brandstoffen (afval, biomassa, etc.) bepalen. Vinçotte stelt zijn ervaren personeel, een volledig gamma gekalibreerde meetinstrumenten (temperatuur, druk, debiet, vochtigheid, gasanalyse, etc.) en zijn onafhankelijkheid ter uwe beschikking.

Deze metingen zijn een objectief en nauwkeurig middel om het prestatieniveau vast te stellen dat op een gegeven moment daadwerkelijk wordt bereikt.

Onze dienst is bedoeld voor alle actoren die betrokken zijn bij de investeringen of de energieaudits. Zowel de installaties van huishoudelijk formaat als de grotere industriële eenheden behoren tot onze toepassingen. De verificatie van de gegarandeerde prestaties is zeker een noodzakelijke fase na elke investering.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.