U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Magnetisch onderzoek

Is uw materiaal van installaties en producten kwalitatief genoeg om op de markt te brengen? Kunt u de veiligheid en de levensduur van uw producten waarborgen? Onze specialisten voeren de nodige controles uit om de fouten op te sporen in de magnetiseerbare materialen zoals ijzer en staal om zo een kwalitatiever product te garanderen.

Magnetisch onderzoek wordt gebruikt om fouten aan de oppervlakte van magnetiseerbare materialen zichtbaar te maken. In nieuwe constructie kunnen met magnetisch onderzoek scheuren, metaaloverlappingen, bindingsfouten, enz. worden opgespoord tijdens de verschillende fabricagestadia en zowel in basismaterialan en lasnaadvoorbereidingen als in lassen. Magnetisch onderzoek kan ook toegepast worden om vermoeiingsscheuren (a.g.v. metaalmoeheid) op te sporen in installaties die in gebruik zijn.

Magnetisch onderzoek maakt het mogelijk om gebreken aan en juist onder het oppervlak zichtbaar te maken. Dit kan alleen in magnetiseerbare materialen zoals ijzer en staal. In het te onderzoeken stuk wordt een magnetisch veld opgewekt. Voor lasonderzoek gebeurt dit meestal d.m.v. een electromagneet of Yoke, maar kan ook via magnetiseerkabels (o.a. voor schoepen op een turbinerotor) of geprefabriceerde spoelen (o.a. voor bouten of assen).

Op de plaatsen waar scheuren en andere beschadigingen in het materiaal aanwezig zijn, wordt het magneetveld verstoord. Deze verstoringen worden zichtbaar gemaakt door magnetische gekleurde of fluorescerende inkt die tijdens de magnetisatie wordt aangebracht.

Deze controle is essentieel voor uw materiaal en kan u tal van voordelen bieden:

  • Onderzoek van ferromagnetische stukken is deze methode sneller uit te voeren dan penetrantonderzoek.
  • Goedkoop.
  • On site meten mogelijk (het hoeft dus niet in een laboratorium plaats te vinden).
  • Het laat onderzoek toe op relatief ruwe oppervlakken, op voorwaarde dat door een demonstratietest de doeltreffende werking van de methode werd bewezen (bijzondere gevallen).
  • Kan uitsluitend defecten aan en net onder het oppervlak opsporen.
  • Kan op geverfde stukken worden uitgevoerd mits een demonstratieproef.

Normen en standaarden

ASME, EN en ISO normen

Vinçotte stelt zijn specialisten graag ter beschikking zowel voor industriële projecten, als voor KMO’s en de overheid.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.