U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Advies en opvolging van brandveiligheidssystemen

Bevindt u zich in de beginfase van uw constructie? Vraagt uw verzekeringsmaatschappij een verslag van uw technische installaties om uw gebouw te verzekeren? Of wilt u een bijkomende kwaliteitscontrole? Vinçotte is als onafhankelijke en neutrale partij uw aangewezen partner.

Onze dienstverlening bestaat uit verschillende fases:

Tijdens de eerste fase controleren onze experten de aanbestedingsdossiers, namelijk de plannen en lastenboeken, van uw brandveiligheidsinstallaties (gasblusinstallaties, sprinklersystemen, rook- en warmteafvoer en brandhaspels/hydranten, etc.). Zij kijken na of deze conform de wetgeving en normen opgesteld zijn. Dit vormt een bijkomende kwaliteitscontrole en kan soms ook gevraagd worden door de verzekeringsmaatschappij. We adviseren u tijdens deze fase over de start van uw werken, de verschillende normen van toepassing, etc.

De tweede fase gebeurt tijdens de bouw. Onze experten bekijken het uitvoeringsdossier en de verschillende plannen. We komen regelmatig langs voor een werfbezoek en volgen zo het hele proces op en kijken na of de uitvoering volledig verloopt volgens de gecontroleerde documenten. Wij geven u bij elk werfbezoek ons advies zodat u steeds aanpassingen kan doorvoeren.

Tijdens de laatste fase voeren we verschillende testen uit om de goede werking van de installaties te controleren.

Dankzij deze dienst bent u zeker dat uw brandveiligheidsinstallaties aan de wetgeving en normen voldoen en volgens de regels van goede praktijk uitgevoerd zijn. Bovendien beschikt u over een eindverslag dat de drie fases, zowel de aanbesteding, de uitvoering als de werking documenteert.

Wetgeving

  • Koninklijke Besluiten
  • ARAB en codex over het welzijn op het werk
  • AREI
  • Gewestelijke en Gemeentelijke Reglementen

Normen en standaarden

  • Belgische en Europese normen o.a. normen in de reeks NBN EN 1990 t.e.m. 1999 (Eurocodes), normen NBN, EN, FM en NFPA
  • Eengemaakte Technische specificaties STS
  • Technische voorlichtingen WTCB, OCW en ATG
  • Technische voorschriften ETAG en PTV
  • Specifieke lastenboeken

Deze dienst is gericht op alle actoren die betrokken zijn bij een constructie, zoals: promotoren (vastgoedinvesteerders) en bouwheren (soms op aanvraag van verzekeringsmaatschappij), etc. Dit gebeurt vooral bij grotere gebouwen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.