U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Krachtmetingen en spanningsmetingen door middel van rekstrookjes

Hoe gedraagt mijn structuur (machine, kraan, vrachtwagen, metro, leiding,…) zich onder invloed van een statische of dynamische belasting die niet altijd goed gekend is? Zijn de berekeningshypotheses correct? Hoe wordt mijn structuur belast? Wat is de theoretische levensduur van mijn nieuwe structuur of de restlevensduur van mijn bestaande structuur? Ik wil een overbelastingsproef doen. Kan dit veilig uitgevoerd worden? Op deze en andere vragen bieden de experten van Vinçotte u graag een antwoord.

Zowel op het niveau van het ontwerp als tijdens de werking voeren onze ingenieurs in het laboratorium of op het terrein de volgende controles uit:

  • Controle van sterkte en stabiliteit.
  • Controle van bepaalde berekeningshypotheses uit de rekennota.
  • Bepalen van de werkelijk optredende belastingen op dynamisch belaste structuren in realistische situaties (bv. rijdende vrachtwagens).
  • Evaluatie van de weerstand tegen vermoeiing met levensduurraming van prototypes of restlevensduurraming van bestaande structuren.
  • Controle en beveiliging bij mechanische belastingsproeven.
  • Monitoring tijdens de montage van belaste en regelbare onderdelen zoals tuikabels en trekstangen.
  • ...

De rekstrookjes worden gebruikt voor structuren, machines, voertuigen zoals wagons en metrostellen, hijstoebehoren, etc.

Voor meer details verwijzen wij u naar de technische fiche: « Metingen door rekstrookjes ».

De berekeningsgrenzen overschrijden, hetzij door bepaling van moeilijk af te wegen parameters, hetzij met het oog op het bevestigen van de uitgangshypotheses van de ingenieurs, maakt deel uit van de aanzienlijke voordelen van deze heel doeltreffende techniek.

Deze dienst is bedoeld voor ingenieurs, ontwerpers van machines (studiebureaus), onderhoudsdiensten die worden geconfronteerd met problemen op het vlak van vermoeiing, mechanische breuken of brosse breuken, voor eperts in geval van geschillen, etc.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.