U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Validatie CO2-neutraliteit

Wilt u uw reële inspanningen voor de reductie van uw CO2-uitstoot ook daadwerkelijk laten herkennen en communiceren met de buitenwereld? Vinçotte biedt u samen met CO2logic de oplossing.

CO2-neutraliteit kan behaald worden door het berekenen en het verminderen van de CO2-uitstoot van een bedrijf of een product, waarbij bovendien de overblijvende CO2-uitstoot gecompenseerd moet worden door gecertificeerde klimaatprojecten te steunen. De meeste bedrijven verminderen hun CO2-uitstoot om energiekosten te besparen, maar om klimaatverandering bijkomend aan te pakken moet het verder gaan. Dan moet ook de overblijvende CO2-uitstoot gecompenseerd worden. Dit verplicht bedrijven hun verantwoordelijkheid voor de resterende impact op het klimaat van hun bedrijfsactiviteiten op te nemen en die niet door te schuiven naar de maatschappij en toekomstige generaties.

Samen met CO2logic kan Vinçotte u begeleiden bij het realiseren van uw CO2-neutraal bedrijf. CO2logic berekent uw huidige CO2-uitstoot, identificeert de opties om deze uitstoot te reduceren en selecteert een duurzaam project waarmee u uw resterende uitstoot kan compenseren. Vinçotte valideert dit proces waardoor aan het einde van de rit u het CO2 Neutral Label ontvangt.

Wanneer u beschikt over een CO2 Neutral Label:

  • Neemt u eventuele twijfels weg die men zou kunnen plaatsen bij de inspanningen die u levert om uw CO2-uitstoot te reduceren.
  • Kan u zich onderscheiden ten opzichte van concurrenten in een globale economie.
  • Heeft uw bedrijf een voorkeurspositie bij uw klanten die belang hechten aan duurzaam ondernemen.
  • Heeft u de mogelijkheid om uw marktpositie te consolideren en te versterken door het inspelen op de trend van het duurzaam aanbesteden door de overheid.

Normen en standaarden

  • PAS 2060 – de internationale CO2-neutraliteitsbenadering van het BSI

Deze dienst is voor industriële bedrijven en KMO’s (bouw, textiel, energie, voeding, etc.), overheden, sectorfederaties, etc. die aandacht hebben voor de milieuprestaties van hun producten en diensten.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.