Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jun20

De afgelopen jaren werd de wetgeving rond energiebesparing in gebouwen vaak aangepast. Moet u nu een energieaudit laten uitvoeren? En zo ja, welke dan en wanneer? Bent u het overzicht ondertussen kwijt? Geen probleem! Wij zetten alle richtlijnen voor u op een rij.

Meer lezen
jun04

Vinçotte zorgt voor de periodieke keuringen van de hef- en hijstoestellen en toebehoren van ENGIE Fabricom, een onderneming van de ENGIE-groep die multitechnische installaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Om een overzicht te behouden van alle toestellen op verschillende locaties ontwikkelde ENGIE Fabricom een RFID-tagging programma met bijhorende software. Vinçotte zag meteen de voordelen in deze manier van werken en we integreerden deze software in ons systeem. Het resultaat?

Meer lezen
mei24

Sinds april 2018 is het nieuwbouwziekenhuis AZ ZENO te Knokke-Heist in gebruik. Dit architecturaal prestigeproject beslaat een oppervlakte van maar liefst 52 500 m2 en biedt plaats aan 324 bedden. Zo’n ambitieus staaltje bouwwerk vraagt om een optimale opvolging. AZ Zeno vroeg aan Vinçotte om alles in veilige banen te leiden.

Meer lezen
nov14

Robuuste milieuclaims opzetten die voldoen aan de bepalingen van de ISO 14020-normen? Dat is wat Vinçotte gedaan heeft voor het Green Origin-programma van Air Liquide.

Lees meer
jun12

Traiteur Paulus is de eerste traiteur die voor de EMAS registratie ging en deze wist te behalen. EMAS is een tool die de bedrijven toelaat hun prestaties met betrekking tot het ECO-vriendelijk ondernemen te verbeteren en te communiceren. Naast de interne verbeteringen voor het bedrijf brengt de tool ook een commerciële meerwaarde met zich mee.

Meer lezen
mei24

Strukton Rail biedt een uitgebreid servicepakket aan op het vlak van railinfrastructuur, spoorvoertuigen en mobiliteitssystemen. In België telt het onder meer Infrabel, De Lijn, TEC en MIVB onder zijn klanten, maar ook in tal van andere landen staat het bedrijf in voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van geavanceerde spooroplossingen. Om de veiligheid en kwaliteit van zijn indrukwekkende machinepark te garanderen en tegelijk verder te bouwen aan een breed gedragen veiligheidscultuur, klopte Strukton Rail aan bij Vinçotte.

Meer lezen
apr20

Om haar maatschappelijk engagement op een kwantificeerbare manier vorm te geven heeft de familiale KMO E. Van Wingen uit Evergem zich laten certificeren volgens IQNet SR 10. Het is het tweede bedrijf in Vlaanderen dat het certificaat behaalt. IQNet SR 10 is een internatio- nale specificatie, gebaseerd op ISO 26000.

Meer lezen
mrt22

Op 20 maart 2013 behaalde industriële wasserij St-Joris als eerste bedrijf in België het SR10-certificaat en bewijst hiermee zijn maatschappelijk engagement naar de gemeenschap. En dit met de felicitaties van Vinçotte, die zo de kick-off gaf van een nieuwe certificatieprocedure, een zeer waardevol buitenbeentje in zijn hoofdzakelijk technische certificatenportefeuille.

Meer lezen
jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Meer lezen
jan09

Vinçotte bevestigt dat het bedrijvencentrum dat werd gerealiseerd door Houyoux Constructions naar behoren ontworpen en gebouwd werd. Het bedrijvencentrum Novalis, dat in Aye in 2014 werd geopend, werd ontworpen en gebouwd volgens de regels van de kunst. Dat besloot Vinçotte na a oop van deze omvangrijke werken die werden uitgevoerd door Houyoux Constructions.

Meer lezen