Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
sep29

Met het behalen van het Bimproof-validated by Vinçotte keurmerk brengt projectontwikkelaar Kairos zijn standaarden naar het hoogste niveau.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug09

Om zich voor te bereiden op de energietransitie, kiezen steeds meer landen voor kernenergie. Het Verenigd Koninkrijk nam dit besluit in 2012 toen het de bouw goedkeurde van een EPR-centrale met twee reactoren van 3200 MW in Somerset (nabij Bristol). Zij zal 7% van de totale Britse vraag naar elektriciteit opwekken.

Meer lezen
aug08

Door de Green Deal zullen steeds meer klanten en overheden vragen naar een bewijs van hoe duurzaam hun activiteiten zijn. En de manieren waarop je dit moet aantonen worden steeds meer vastgelegd in regelgeving. Ook voor waterstof is het Europese kader in volle ontwikkeling.

Meer lezen
aug08

Waterstof heeft in vergelijking met aardgas een aantal eigenschappen die het gevaarlijker maken. De risicoanalyse is hier dus uiterst belangrijk. Gezien het hoge risico moeten alle scenario’s waarbij er iets kan misgaan worden bekeken en afgedekt.

Meer lezen
aug08

Vinçotte ondersteunt ondernemingen bij de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag en bij voorbereiden en uitwerken van studies die aan die aanvraag voorafgaan. Hierbij gaat het onder meer om een omgevingsveiligheidsrapport of aanvullende milieu- en veiligheidsstudies.

Meer lezen
jul20

Vinçotte first started testing Japanese cars over 50 years ago. Since then, we have become big in Japan and we are the go-to partner for almost the entire market.

Meer lezen
jul15

First launched in 1999, the Suzuki Hayabusa was developed under the concept of “The Ultimate Sport Bike” on public roads. The flagship model of Suzuki is now recognized as a legend and has gained even a cult status in the world.

Meer lezen
jul07

Dosiclient is het nieuwe online customer portal van Vinçotte Controlatom waarop u al uw dosimetrie kunt raadplegen en beheren. Dosiclient is ontworpen met als doel om dit beheer zo efficiënt mogelijk te maken en zo uw administratieve taken omtrent dosimetrie te vergemakkelijken.

Meer lezen
jul01

Bij nieuwe padelvelden is er vooraf akoestisch onderzoek nodig om klachten over geluidsoverlast en lawaaihinder nadien te vermijden.

Meer lezen